« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci
ŠTO SE ZAISTA ZBILO?

Barak: Presretanje humanitarne flote za Gazu loše izvršeno

Odluka o zaustavljanju flote i sprječavanju probijanja izraelske pomorske blokade Gaze bila je "ispravna i razumna", izjavio je izraelski ministar obrane

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

brodovi

,

napad

,

Ehud Barak

,

plijesan

,

Little Bighorn

Izraelski ministar obrane Ehud Barak u utorak je preuzeo punu odgovornost za presretanje humanitarne flote za Gazu koje je izvela izraelska mornarica, a u kojoj je ubijeno osam turskih propalestinskih aktivista. Govoreći pred izraelskim istražnim povjerenstvom za taj incident, Barak je rekao: "Ako je odluka (o presretanju) bila ispravna, onda je u izvršenju nastao problem između onoga što smo htjeli i onoga što se dogodilo".

>> Napad na humanitarnu flotu bio je pogreška

Odluka o zaustavljanju flote i sprječavanju probijanja izraelske pomorske blokade Gaze bila je "ispravna i razumna", rekao je Barak povjerenstvu koje istražuje taj incident od 31. svibnja. "Preuzimam punu odgovornost za sve što se dogodilo na razinama koje su mi podređene", dodao je ministar misleći na podređene u ministarstvu obrane i izraelskoj vojsci. Barak je rekao da je sedam ministara, na čelu s premijerom Benjaminom Netanyahuom, detaljno analiziralo odluku treba li flotu od šest brodova s humanitarnom pomoći za Gazu zaustavili ili ne. "Nije se radilo o izboru između dobra i zla, nego između dva zla. Blokada je važna kako se Gaza ne bi pretvorila u skladište oružja za napade na izraelske civile", naglasio je. (hina/metro-portal)

10.08.2010. 19:28:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    donhuangenaro
    10.08.2010. 21:26
    znači pucanje civilima u glavu dok kleče je ispravno i razumno? gadno... imaju nacističke metode a čude da ih sve manje ljudi voli na svijetu...

    oni to zovu anti-semitizmom, a uopće niti ne znaju (ili namjerno ignoriraju) tko su Semiti, na primjer, Palestinci su isto Semiti, što bi značilo da su Izraelci anti-semiti najgore vrste:

    "The term Semite means a member of any of various ancient and modern Semitic-speaking peoples originating in southwestern Asia, including Akkadians, Canaanites, Phoenicians, Hebrews, Arabs, and Ethiopian Semites"

    http://en.wikipedia.org/wiki/Semitic

    :-P
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh