« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 2 mjeseca
USPOSTAVLJANJE MIRA

Bangkok: U sukobima s vojskom ozlijeđeno preko 170 ljudi

Nekoliko je osoba dobilo ozljede od gumenih metaka unatoč tomu što je vojska obećala kako će ih ispaljivati samo u zrak u znak upozorenja

(Getty Images)
Više o

prosvjedi

,

Tajland

,

Bangkok

,

Thaksin Shinawatra

,

gumeni meci

Tajlandske snage sigurnosti koriste suzavac i gumene metke u uličnim sukobima s protuvladinim prosvjednicima u subotu navečer po mjesnom vremenu, nastojeći okončati njihove demonstracije i nemire koji u glavnome tajlandskom gradu traju od 14. ožujka.

Vojne snage čvrsto su odlučile rastjerati prosvjednike iz elitne četvrti Bangkoka do kraja dana, no kako izvješćuju mediji, čini se da u tomu ne uspjevaju. Više od 170 osoba je ozlijeđeno, a prema nepotvrđenim informacijama nekoliko je osoba dobilo ozljede od gumenih metaka, unatoč tomu što je vojska obećala kako će ih ispaljivati samo u zrak, u znak upozorenja. Među ozlijeđenima je šezdesetak pripadnika vojske i policije.

Nekoliko tisuća "crvenokošuljaša", pristaša bivšeg premijera Thaksina Shinawatre, već tjednima svakodnevno prosvjeduje u Bankgoku, tražeći ostavku aktualnog premijera Abhisita Vejjajive i raspuštanje parlementa. Prije nekoliko dana prosvjedi su postali nasilni, a vlada je proglasila izvanredno stanje kako bi ih stavila pod kontrolu. (hina/metro-portal)

10.04.2010. 17:50:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh