« Život
objavljeno prije 12 godina i 7 mjeseci
MANIPULACIJA

Bake i djedovi mogu odigrati lošu ulogu kod razvoda

Bake i djedovi važni su u odgoju djece, ali da često uzrokuju probleme paru koji nastoji ostvariti normalan odnos nakon rastave

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Deviantart)
Više o

djeca

,

rastava braka

,

manipuliranje s djecom

Bake i djedovi mogu nauditi djeci tijekom razvoda roditelja podizanjem napetosti prenosi Telegraph mišljenje britanskih savjetovališta za djecu. 

"Često bake ili djedovi koriste roditelje kako bi podgrijali vatru za vrijeme razvoda", rekao je odvjetnik koji se bavi obiteljskim pravom u Engleskoj. Kaže da postoje planovi da se razvodi i legalno pokušaju izolirati od utjecaja vanjskih faktora u koje uključuju i bake i djedove.

Dodao je da su bake i djedovi vrlo važni u odgoju djece, ali da često uzrokuju probleme paru koji nastoji ostvariti normalan odnos radi svoje djece, nakon završetka procesa rastave-

"Nisu sve bake i djedovi divni, vrlo često nekritično podržavaju svoju djecu makar oni bili krivi za ravod braka", rekao je Norgrove koji je u priručniku o razvodu koji nema dodatak o pravu baka i djedova da posjećuju svoje unuke ustvrdio da bi o posjetama trebalo razgovarati u obitelji i postići zajednički dogovor.

Norgrove također preporučuje seriju pomirbenih sastanaka prije nego se paru službeno dozvoli da bude razveden. Norgrove je rekao da bake i djedovi često okreću djecu protiv roditelja koji nije njihov sin ili kćerka. Ponekad je taj postupak nesvjestan, a ponekad to namjerno rade.

Zbog ovog i mnogih drugih razloga potrebno je razvod dvoje ljudi prepustiti isključivo roditeljima, a s djecom redovno komunicirati o tome što se događa i pritom ih poštedjeti prljave igre baki i djedova.
06.11.2011. 13:51:09
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh