« Lifestyle GASTRO
objavljeno prije 4 godine i 4 mjeseca
MLJAC :)

Badnjak na Fuliranju - riblji meni za prste polizati

U večernjim satima, prije ili poslije polnoćke, svratite, okrijepite se s najbližima i uživajte u blagdanskim trenucima

Mrak klopa na Fuliranju
Mrak klopa na Fuliranju (Arhiva)
Više o

Badnjak

,

meni

,

Fuliranje

Već tradicionalno, Fuliranje ima svoj special badnji meni. Osim jela iz svakodnevne ponude, restorani i gastro entuzijasti pripremaju nove specijalitete za Badnjak. 

Japanska kućica Hanami poznata je po svojim slasnim Takoyaki kuglicama od hobotnice, a za Badnjak pripremat će ih s malim twistom - japanske okruglice bit će punjene kozicama. U azijskim badnjim specijalitetima možete uživati i na Pokeraju, uz poke bol s tunom i lososom, pripremaju i varijantu s domaćim štihom - Poke bakalar.

Vrlo interesantnu kombinaciju osmišljava kreativan Chef Palfi na kućici The Garden Bar&Kitchen. Barem jednom tjedno izbacuju neki novitet, a za Badnjak ćete kod njih moći isprobati hot dog s lososom i kozicama. 

Najviše volite tradicionalno? I vas čeka bogata ponuda tradicionalnih jela na istarskim i dalmatinskim kućicama. Što je Badnjak bez hobotnice? Black Pepper s Hvara od početka festivala usavršava svoju 'Hobu po noninom' i kažu da će za Badnjak biti nevjerojatno slasna. Pravi je to tradicionalni gulaš od hobotnice kakve spremaju none u Dalmaciji. Opat - Vrata Kornata pripremat će brudet od bakalara na Kornatski, a ako ste više za finger food dok ćakulate s prijateljima, nemojte zaobići njihove sjajne riblje grickalice, Fried Fish&Shrimps. 

Istrijani se čvrsto drže bakalara na sto načina: Vodnjanka će posjetiteljima poslužiti paštetu od bakalara uz istarski pjenušac, Fermaj Tovara namaz od bakalara, odnosno bakalar na bijelo s domaćim toplim kruščićima i slasne, slane inćune s maslinovim uljem i rukolom. A jeste li ikad probali burger od bakalara? Kušajte ga na susjednoj istarskoj kućici, B.A.B Piantina.

Prste ćete polizati i uz Cubismo zaplesati jer od 14 sati na Strossmayerov trg dolazi popularan latino i salsa sastav, koji će vas grijati do kasnog poslijepodneva. Na Fuliranju možete dočekati i Božić, jer za Badnjak kućice su otvorene do tri sata ujutro. U večernjim satima, prije ili poslije polnoćke, svratite, okrijepite se s najbližima i uživajte u blagdanskim trenucima.  

Blagdansko radno vrijeme:
24.12 - Badnjak 11 - 03 h
25.12 - Božić 12 - 23 h
26.12 - Sv. Stjepan 12 - 23 h

20.12.2019. 12:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh