« Iza ogledala
objavljeno prije 13 godina i 6 mjeseci
VESELO, VESELO

Astrologija - Hrvatska u 2011.: Nova korupcijska otkrića, prijete potresi i nove bolesti

Astrologinja Julija Pintar donosi detaljan uvid u 2011. Po svemu sudeći, dosadno nam sigurno neće biti

 2011. godina generalo bi ipak trebala biti nešto povoljnija za Lijepu našu
2011. godina generalo bi ipak trebala biti nešto povoljnija za Lijepu našu (Wikipedia)
Više o

astrologija

,

Hrvatska

,

budućnost

,

astrološka prognoza

,

predviđanja za 2011.

,

julija pintar

Prošetali smo i kroz 2010. te uspjeli zadržati glavu na ramenima. Mnogi smatraju kako smo nakon smjene ministara i s bivšim premijerom u istražnom zatvoru dodirnuli dno dna, te da gore ne može. To zapravo nije ni daleko od istine, jer bi 2011. godina trebala donijeti neke pomake na bolje, pa barem korak bliže Europskoj Uniji u koju se svi kunu da će nas spasiti. S obzirom da ni vladajući ni oporba nemaju konkretnih planova oporavka, bit će prisiljeni na suradnju, naravno pod dirigentskom palicom izvana. Hoće li to doista uroditi plodom? Živi bili pa vidjeli.

Prošlogodišnja prognoza Julije Pintar bila je fascinantno točna u mnogim stvarima: najavila je tako tugu zbog smrti neke istaknute žene, a ove su godine, između ostalih, umrle Iva Bagić i Vesna Parun - svaka simbol vremena u svome području - Iva kao primjer hrabre borbe protiv bolesti, a Vesna Parun kao najveća hrvatska pjesnikinja. Također, točno je predvidjela i temeljite promjene izazvane "otkrićem korupcije ili pak nekog dramatičnog događaja" na samom kraju 2010. - a Sanaderovo uhićenje upravo je potvrda tog predviđanja. 

Osim političkih previranja, trend neobičnog vremena nastavit će se i ove godine. Prijelazni periodi poput proljeća i jeseni gotovo da više neće postojati, te će u našim ormarima prevladavati ili odjeća za hladnu zimu, ili pak ona za vruće ljeto. Ne bi nas trebala ni čuditi nagla izmjena ova dva godišnja doba kao i neuobičajeni padovi te skokovi temperatura. Tako bi mogli imati jako sunce, kišu, snijeg i poledicu čak u kratkom periodu od par tjedana.

Hrvatsku su krajem godine zahvatili i potresi srednje jakosti, ništa ozbiljno, no dovoljno da se mediji podignu na noge. Ipak, čini se kako bi ovo mogao biti nagovještaj stvarne prijetnje, jer, kako zvijezde kažu, očekuje nas povećana tektonska aktivnost. Ako se već mora tresti, nadajmo se da će biti blago. Prosperitet ovog naroda dovoljno su rušili njegovi političari.

Ako ste pomislili da je to kraj naših muka u 2011., varate se. Da ne bude baš sve toliko prizemno, mogla bi se potruditi farmaceutska industrija koja bi nas iduće godine trebala uveseljavati novom izmišljenom zarazom. Ptičja i svinjska gripa, kravlje ludilo, pitamo se koja je iduća životinja na redu?

Siječanj

Na zadovoljstvo vladajućih isplivati će nešto i oporbenog prljavog rublja, no pored zanimljivog preslagivanja stranačkih redova, pažnju će privlačiti i vojno sigurnosna i integracijska pitanja o kojima će se burno raspravljati i u parlamentu. Uz mogućnost povećane tektonske aktivnosti, sredina siječnja donosi promjenu; nakon žešće južine stiže obilje oborina uz dramatično zahlađenje, praćeno sukladnim prometnim teškoćama i naglim promjenama planova.

Veljača

Bučan parlamentarni život obilježit će međusobne optužbe za stare grijehe, ali i rasprave o mnogim novim prijedlozima i žurnim procedurama koje gotovo jamče dovoljnu količinu nejasnoća kako bi se provukle i neke nove greške, uz osobit naglasak na zdravstvu, metalurgiji i brodogradnji, energetici i rudarstvu.

Ožujak

Početak mjeseca obilježit će borba protiv korupcije s nekim novim otkrićima te mnogo govora o reformama, osobito u pravosuđu, radnom pravu, poljoprivredi, trgovini i pripremi za turističku sezonu. Iako nam pravi put u mnogo toga još uvijek neće biti sasvim poznat, postat ćemo makar svjesni stranputica kojima svakako ne bi smjeli ići. Očekujmo istrage i presude vezane uz urbanizam i gradnju, neke javne natječaje, tehnološke nesreće i požare, a uvjetovanja, pa čak i prijetnje naših partnera mogu dovesti do neke ostavke ili smjene, te promjena vezanih uz državne nekretnine, građevinsko i osobito poljoprivredno zemljište.

Travanj

Moguće su dramatične izjave, provokacije i svađe, pa budimo oprezni kako bi izbjegli diplomatske gafove i rasplamsavanje starih zavada sa susjedima. Obratimo pažnju na mišljenja vrhunskih stručnjaka i moralnih autoriteta, jer dok će vladajući pričati lijepe priče i tražiti krivicu u prošlosti, oporba će nuditi neka radikalnija rješenja.

Svibanj

Sabor će biti pod pritiskom donošenja zakona važnih za gospodarstvo, pa moguće i prvog rebalansa. Neka će odugovlačenja sada vrlo jasno naglasiti nedostatke u funkcioniranju pravosuđa i administracije koja koči ulaganja i rast gospodarstva, baš kao i mnoge, krajnje nužne prilagodbe u ekonomiji. Zbog toga, kao i nepredviđenih okolnosti te začaranih krugova, sredinom će se mjeseca stvoriti velik pritisak, uz moguće prosvjede, zastoje i otkazivanja.

Lipanj

Biti će to dani otežanog prometovanja i onemogućenog pregovaranja, ali zato vrlo živahne turističke, trgovinske, diplomatske i sigurnosne aktivnosti. Ljeto izgleda vatreno i tektonski nestabilno, sa sušom, toplim vjetrovima, žešćim olujama i udarima groma koji će paliti mnoge požare. Veća je opasnost zagađenja podzemnih voda, pomorskih nesreća i utapanja, a nagle promjene vezane uz nekretnine, urbanizam i raspolaganje zemljištima stvoriti će velike neizvjesnosti za poljoprivredni i građevinski sektor.

Očekuju nas kritični trenuci za odnose s međunarodnom zajednicom; mogući su važni pozitivni pomaci, susreti i konferencije, povijesne odluke i govori. Uz medijske kampanje senzibiliziranja javnosti, moguće i referendum o pristupu EU, imati ćemo i važnu priliku za dobivanje konkretne podrške i stranih investicija.

Srpanj

Sredina mjeseca pojačati će potrebu za opuštanjem i lakšim temama; iako prisiljeni na skromnost i racionalno trošenje, turisti će ipak povećati promet i lakše ćemo nalaziti vremena za ugodna druženja i prolazne užitke. No neke napetosti neće jenjavati, osobito vezano uz pravo na pristup informacijama, radna i ženska prava, te sporost u provođenju nekih odluka.

Kolovoz

Žestoke južine, vjetar koji naglo mijenja smjer i veća opasnost tektonskih aktivnosti, stvorit će početkom kolovoza brojne teškoće, u prometu, osobito nautičarima ali i gasiteljima, koji neće imati mnogo prilike za predah i san, već će zazivati državnu i međunarodnu pomoć. Vrijeme važnih odluka za oporbu najavljuje moćnu, moguće i naglu preobrazbu državne uprave i političke scene.

Rujan

Presudna stvar za međunarodne odnose i ekonomsku situaciju bit će postizanje konsenzusa oko nekih važnih pitanja, osobito vezanih uz radnike, sindikate i socijalu, obrazovanje, pravosuđe te vanjsku trgovinu i diplomaciju, no izvjesna su prilično oprečna gledanja vladajućih i oporbe. O jednom vrlo osjetljivom poslu (tajne) diplomacije ovisi hoće li se naši međunarodni odnosi odvijati polako pa sigurno ili sve sporije pa nikamo. Očekuje nas i vrlo burna medijska situacija, s mnogo iznenadnih otkrića i neočekivanih obrata, osobito vezano uz pravosuđe i procesiranje korupcije, izdavaštvo, znanost i visoko obrazovanje, te ponajviše diplomaciju i međunarodne odnose.

Listopad

S druge strane, očekujmo mnoge sastanke, dogovore, koalicijski sporazum, neku važnu konferenciju, rezoluciju, potvrdu partnerstva i naše Europske budućnosti, a sve to uz osjećaj nervoze zbog predstojećih izbora, ali i socijalne neizvjesnosti. Te straha onih koji će se zbog okretanja novog lista naći na vjetrometini. Mogli bi svjedočiti rađanju neke drugačije, pozitivnije društvene atmosfere, osobito ako se pruži prilika mladima.

Studeni

Pored toga što će nas ponovo plašiti s nekom opakom zarazom, mogući su i neočekivani mučni događaji koji mogu nanijeti štetu našim nastojanjima da steknemo ugled u svijetu. Za očekivati je i više nesreća, u prometu, ali i nekoj instituciji, bolnici, zatvoru ili azilu, što će otvoriti novu raspravu o ljudskim pravima, međunarodnom pravu i kriminalu. Moguć je i neočekivan obrat vezan uz suđenja za ratne zločine.

Prosinac

Početak prosinca i vrijeme u kojem će oporba imati jedinstvenu priliku za ostavljanje snažnog dojma na javno mnijenje, zasićeno lažnim obećanjima i propuštenim prilikama. Ovo bi lako moglo biti vrijeme raspuštanja stare i dogovaranja nove vlade, kada će predizborna retorika oslikavati sve naše nade i strahove. Štoviše, za očekivati je opći porast nervoze i zbrke, uz opasnost socijalnih nemira, te više nasilničkog ponašanja i kriminala. Druga polovica prosinca izgleda kao dosta hladan početak inače prilično blage zime. Većina pažnje bit će usmjerena na borbu za vlast, uz mnogo analiza, procjena ali i vrlo lukavih planova za privlačenje pažnje glasača.

Godišnji horoskop za svaki znak za 2010. pročitajte ovdje
28.12.2010. 15:10:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh