« Svijet
objavljeno prije 11 godina i 10 mjeseci
TOTALNI RAT?

Asad poslao pojačanja u Alep

U Alepu su se borbe snaga sirijskog režima i pobunjenika premjestile na ulaze u staru gradsku jezgru

U Siriji počinje totalni rat
U Siriji počinje totalni rat (Arhiva)
Više o

Sirija

,

Bašar al-Asad

,

Damask

,

Alep

Sirijski režim uputio je u ranim jutarnjim satima u srijedu tisuće vojnika i tenkove prema Alepu u kojem sirijska vojska danima napada pobunjeničke snage sa zemlje i iz zraka, uvlačeći tako najveći grad u zemlji u totalni rat.

Posljednjih dana nasilje u Siriji, koje traje već 16 mjeseci, pretvorilo se iz sukoba s pobunjenicima u udaljenim pokrajinama u rat za nadzor dva najveća grada - Alep i nešto manji glavni grad Damask u kojem su borbe izbile prošli tjedan.

Snage predsjednika Bašara al Asada pokrenule su snažne napade na oba grada i uglavnom su potisnule pobunjenike iz četvrti koje su držali u glavnom gradu te su se sada okrenule Alepu, trgovačkom središtu na sjeveru zemlje.

Sirijske snage u srijedu nešto iza tri ujutro započele su granatirati pobunjeničke položaje u sjevernim pregrađima Damaska u pokušaju da ih preuzmu od pobunjenika izazivajući masovnu paniku i bijeg tisuća stanovnika probuđenih iz sna snažnim eksplozijama i zvukom nadlijetajućih vojnih helikoptera, prenose svjedoci i predstavnici pobunjenika koji kažu da je došlo do prekida opskrbe strujom i prekida telefonskih veza.

U Alepu su se borbe snaga sirijskog režima i pobunjenika premjestile na ulaze u staru gradsku jezgru.

Osim napada na dva grada, sirijske snage u utorak navečer napale su i džamiju u blizini grada Hame gdje je ubijeno 15 vjernika.

25.07.2012. 08:46:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh