« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 4 mjeseca
POSJET PRINCA

Argentina nezadovoljna Britanskom militarizacijom spora oko Falklanda

"Argentinski narod žali što nasljednik krune stiže na tlo domovine u uniformi osvajača, a ne s mudrosti državnika koji rade u službi mira i dijaloga među narodima", kažu iz ministarstva

Fotografija vijesti
Više o

Velika Britanija

,

vojska

,

princ William

,

Argentina

,

Falklandski otoci

Argentina je ocijenila da Velika Britanija militarizira spor oko Malvina, koje britanci zovu Falklandima i izrazila žaljelje zbog skorog dolaska princa Williama u uniformi, navelo je u utorak argentinsko ministarstvo vanjskih poslova u priopćenju, javlja Hina.

"Argentina odbacuje britanski pokušaj militariziranja sukoba u vezi kojeg su se Ujedinjeni narodi izjasnili više puta i naveli da dvije zemlje moraju riješiti to pitanje u bilateralnim pregovorima", naglašava se u priopćenju ministarstva nakon što je London u utorak najavio slanje razarača u "rutinsku misiju".

"Princ William stiže na Malvine kao član oružanih snaga svoje zemlje", nastavlja ministarstvo. "Argentinski narod žali što nasljednik krune stiže na tlo domovine u uniformi osvajača, a ne s mudrosti državnika koji rade u službi mira i dijaloga među narodima", dodaje se.

Falklandski otoci s 3.000 stanovnika, su pod kontrolom Ujedinjenog Kraljevstva od 1833. Tamo je raspoređeno tisuću britanskih vojnika.

01.02.2012. 07:43:53
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh