« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 4 mjeseca
REAKCIJA NA IZVJEŠĆE NATO-A

Pakistan odbacio optužbe da pomaže talibanima u Afganistanu

Pakistanska vlada kategorički odbacuje sve zaključke tajnog izvještaja NATO-a u kojemu se tvrdi da pakistanske tajne službe pomažu talibanima u Afganistanu

Više o

NATO

,

Afganistan

,

Pakistan

,

talibani

Pakistan je u srijedu odbacio zaključke tajnog izvješća NATO-a koje je otkrio britanski tisak a u kojima se optužuje pakistanske posebne službe da pomažu talibanskim ustanicima u susjednom Afganistanu, javlja Hina.

Te je informacije Pakistan ocijenio "neutemeljenim" i "nedostojnim komentara". "Sve to je neutemeljeno, da budemo umjereni. Vodimo politiku neuplitanja u Afganistanu i čekamo od drugih zemalja da se strogo drže tog načela", izjavio je glasnogovornik pakistanskog ministarstva vanjskih poslova Abdul Basit.

"Podržavamo također proces pomirenja u Afganistanu koji provode Afganistanci. Pakistan je jako patio zbog dugog afganistanskog sukoba. U našem je interesu imati stabilan i miran Afganistan, i toga smo iznimno svjesni", dodao je on.

"Izvješće nije službeno objavljeno, to su samo polovične informacije koje ne zaslužuju da ih se komentira", rekao je sa svoje strane visoki dužnosnik pakistanskih službi sigurnosti.

01.02.2012. 09:38:41
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh