« Glazba
objavljeno prije 8 godina i 8 mjeseci
DOĐITE!

Are You Syrious? – humanitarni koncert

Humanitarni koncert za prikupljanje pomoći sirijskim izbjeglicama održat će se u 15. rujna u zagrebačkom klubu Vintage Industrial Baru

Dođite i pomozite izbjeglicama
Dođite i pomozite izbjeglicama (Facebook)
Više o

humanitarni koncert

,

Are you Syrious?

Are You Syrious? naziv je humanitarnog koncerta koji će se održati 15. rujna u Vintage Industrial Baru u svrhu prikupljanja pomoći za izbjeglice iz Sirije, a od izvođača su najavljeni Sara Renar, Denis Katanec, Seine, Nebo Roza i Dječak iz vode, a bit će to ujedno i večer prožeta slam poezijom za koju će se pobrinuti Gorbenski i Laić.

Evo što kažu organizatori:

Potaknuti užasnim scenama i događajima u zadnje vrijeme odlučili smo organizirati koncert tijekom kojeg ćemo prikupljati humanitarnu pomoć i tako barem malo olakšati ove teške izbjegličke dane našoj braći, ljudima iz Sirije koji su bili prisiljeni napustiti svoje domove i krenuti u nepoznato, niti sami ne sluteći kakve će ih sve grozote zateći na tom putu. Prizori kojima svjedočimo samo su dio istine koja je još gora, ali ne dopire do nas zagušena strahom javnosti od nepoznatog i drugačijeg.

Mi ipak čvrsto vjerujemo kako većina osjeća sram zbog takvih događaja i želi pomoći, ali ne zna kako i ne zna što. Stoga smo se organizirali i prva pošiljka zajedno s volonterima krenula je za Segedin u Mađarskoj već u srijedu 9.9., druga kreće 14.9. za Preševo u Srbiji a zatim nakon koncerta na kojem ćemo prikupljati donacije. U direktnom kontaktu s ljudima najbolje uviđamo kako pomoći i što im najviše treba jer se situacija mijenja svakim danom, iako je iz našeg prošlogodišnjeg iskustva s poplavljenim krajevima jasno kako je najbolje prikupiti novac i zatim, nakon razgovora s ljudima kupiti ono što im je najpotrebnije.

Osim toga Republika Hrvatska kao ni Republika Srbija nemaju definiranu strategiju za propuštanje humanitarne pomoći preko granice tako da ta roba podliježe svim carinskim propisima i porezima.

Stoga vas molimo da slijedite upute prilikom vaših velikodušnih donacija u vrijeme kad niti ovdje kod nas ne cvatu ruže. Hranu i lijekove, na žalost, ne možemo prenositi preko granice, pa vas molimo da donirate novac kojim ćemo na terenu ciljano kupovati ono što je nužno. Naravno, na povratku ćete svi imati uvid u račune za kupljene stvari.

Ulaznice za koncert se ne naplaćuju već će na ulazu biti moguće donirati minimalno 20 kuna te dobiti narukvicu DARIVATELJ.

Od stvari koje možemo prevesti, molimo vas da na koncert donesete stvari koje su trenutno najnužnije: kabanice, male sklopive kišobrane, šatore, ruksake, torbe, deke, vreće za spavanje i toplu odjeću i obuću. Medju njima ima i puno male djece i trudnih žena koji su iscrpljeni i promrzli jer većina njih mjesecima hoda.

Link na koncert u Zagrebu

Važno je napomenuti kako se akcija "Are You Syrious?" proširila i van granica države, tako da se humanitarni koncert pod istim nazivom održava i u Mariboru, gdje nastupaju Repetitor iz Beograda, te Happy Ol'McWeasel iz Maribora, a priprema se i koncert u Beogradu.

Link na koncert u Mariboru

11.09.2015. 12:53:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh