« Glazba
objavljeno prije 8 godina i 9 mjeseci
KONCERTI

Broken Ideas prije Parquet Courts u Tvornici kulture 15. rujna

Zagrebački indie rock bend Broken Ideas nastupit će u Tvornici kulture 15. rujna prije Parquet Courts

Broken Ideas zagrijat će nas za Parquet Courts
Broken Ideas zagrijat će nas za Parquet Courts (LAA)
Više o

Tvornica kulture

,

koncert

,

Broken Ideas

,

Parquet Courts

Broken Ideas je mladi indie rock bend iz Zagreba. U sadašnjoj postavi je okupljen na ljeto 2012. godine otkada se usmjeravaju isključivo autorski. Početkom 2014. godine ulaze u studio i snimaju svoj prvi službeni EP naziva "Order Makes A Mess" pod producentskom palicom Antonina Šimića. 

EP je najavljen spotom za single "She's Going Away" koji je snimio i režirao Vili Rakita, dok je artwork djelo Matije Kraljića. Album je odlično prihvaćen od strane kritike i publike, te je uvršten u Kultivatorovu listu najboljih regionalnih izdanja 2014. godine. 

Video: Broken Ideas - "Elba"

Logičan slijed je bio još jedan EP, ovog puta sniman u Greenwood studiju sa Antoninom Šimićem, a produkciju potpisuje bend, točnije Luka Dabro. Bend ostaje vjeran svom energičnom i gitarski vođenom zvuku ali dodaje elemente i utjecaje elektronike i pop produkcije. EP se zove "Commotion", a prati ga single i spot naziva "Elba". 

Oba EP-a su dostupni potpuno besplatno na Bandcampu benda.

Linkovi:

https://brokenideas.bandcamp.com/

https://www.youtube.com/channel/UCBiDLBfPFvp4BcHqzaSbjCQ

Parquet Courts su osnovani u New Yorku 2010. godine, a bend čine Andrew Savage (vokal i gitara), Austin Brown (vokal i gitara), Sean Yeaton (bass) i Max Savage (bubnjevi). Debitantski album "American Specialties" bend je objavio 2011. kao limitirano izdanje na kazeti, a godinu dana nakon toga je uslijedilo drugo studijsko izdanje "Light Up Gold" koji je bio hvaljen od strane underground i mainstream rock kritičara. Upravo im je taj album označio karijeru i lansirao ih na brojne koncerte i svjetski poznate festivale. S tim novim statusom, bend izdaje EP "Tally All The Things That You Broke", s 5 pjesama kojima se odmiče od albuma i odaje izravnije i odvažnije riffove.

U 2014. bend se popeo na 55. mjesto ljestvice Billboardovih albuma sa svojim trećim uratkom "Sunbathing Animal". Nakon toga uslijedio je singl "Uncast Shadow of a Southern Myth" kojeg su izdali pod imenom Parkay Quarts, a ubrzo nakon toga izlazi četvrti album "Content Nausea". Nastavno na zadnji studijski uradak, bend je najavio dva 7" izdanja i to s Joe Pizza Slice iz Vermonta i s Big Ups punkerima iz Brooklyna. Produktivnost sastava govori u prilog tome da su u samo dvije godine postali jedan od bendova koji su najveće osvježenje na sceni, a 15. rujna ih gledamo u zagrebačkoj Tvornici kulture.

Organizator koncerta je Tvornica kulture.

Ulaznice

Ulaznice u pretprodaji iznose 70 kn, a na dan koncerta 90 kn.

Prodajna mjesta

09.09.2015. 10:15:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh