« Hi-tech
objavljeno prije 13 godina i 11 mjeseci
OUT OF CONTROL

Arapske zemlje sve više zabranjuju BlackBerry

Zabrana BlackBerryja širi se zemljama Perzijskog zaljeva jer vlasti ne mogu kontrolirati ove pametne telefone

blackberry arapske zemlje
blackberry arapske zemlje (Getty Images)
Više o

BlackBerry

,

arapske zemlje

Arapske zemlje sve više zabranjuju BlackBerry. Saudijska Arabija tako je druga zemlja koja je, nakon Ujedinjenih Arapskih Emirata, otkazala usluge BlackBerryja zbog nemogućnosti da nadzire multimedijske mobilne telefone.

Saudijska agencija za regulaciju telekomunikacija objavila je da je trima domaćim operaterima naredila da otkažu usluge BlackBerryja kanadske tvrtke Research in Motion (RIM) jer svoje aparate nije htjela "prilagoditi propisima". Agencija nije navela o kojim je "propisima" riječ.

Otkazivanje usluga u nekim zemljama Perzijskog zaljeva svjedoči o visokoj razini sigurnosti RIM-ovih multifunkcijskih aparata, ocijenili su stručnjaci za sigurnost u telekomunikacijama.

>> 5 mobitela budućnosti

"Kodiranost je tako dobra da ih nitko ne može nadzirati. Imaju tako visoku razinu sigurnosti da neke zemlje ne mogu prihvatiti činjenicu da ih ne mogu kontrolirati", rekao je John Hering, direktor američke tvrtke za sigurnost u telekomunikacijama Lookout.

I Indija je zaprijetila da će zabraniti njihovu uporabu.

Emirati kao i Saudijska Arabija cenzuriraju pristup internetu, osobito stranicama s pornografskim sadržajem i nekim političkim stranicama. (hina/metro-portal)

04.08.2010. 13:52:12
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    donhuangenaro
    04.08.2010. 15:10
    a emirati i saudijska arabija su najveći američki saveznici... patetično :-P
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh