« Hi-tech
objavljeno prije 14 godina
PUNO NOVOSTI

Apple predstavio novi iPhone 4

Najtanji smartphone na svijetu debeo je 9,3 milimetra, ima bolju kameru, baterija omogućuje 10 sati gledanja videa, 40 sati slušanja glazbe...

Apple iPhone 4 Steve Jobs
Apple iPhone 4 Steve Jobs (Getty Images)
Više o

Apple

,

iPhone

,

Steve Jobs

,

smartphone

,

Marija Došlić

,

zapadna Europa

Steve Jobs je u ponedjeljak na godišnjoj Appleovoj konferenciji (WWDC) predstavio novi, sada najtanji pametni telefon na svijetu - iPhone 4. Najtanji smartphone na svijetu debeo je 9,3 milimetra, dakle 24 posto je tanji od posljednje verzije, a riječ je o do sada najvećem dizajnerskom iskoraku u odnosu na prethodne generacije iPhonea.

Novi iPhone ima bolju kameru koja ima pet megapiskela i LED bljeskalicu, a zaslon ima čak 326 piksela po inču. Ekran prikazuje znatno kvalitetniji tekst i slike od prethodnika. Maksimalan kapacitet i dalje ostaje 32 GB. Ima Appleov vlastiti A4 procesor, a baterija omogućuje čak 10 sati gledanja videa, 300 sati na čekanju, 40 sati slušanja glazbe i sedam sati razgovora.

Nova je i aplikacija iBooks koja omogućuje čitanje i kupovanje knjiga, a jednom kupljeni proizvod moći će se besplatno sinkronizirati sa sva tri Appleova uređaja (iPad, iPod te iPhone).

Iphone 4 kreće u prodaju 24. lipnja, i to u SAD-u, Francuskoj, Njemačkoj, Velikoj Britaniji i Japanu, a u srpnju stiže u još 18 zemalja. Verzija sa 16 GB memorije koštat će 199 dolara, a verzija sa 32 GB 299 dolara.

07.06.2010. 22:37:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh