« Hi-tech
objavljeno prije 14 godina
PERSONALIZACIJA

Slika u pozadini - Google izgleda kao Bing

U pokušaju da odgovori zahtjevima korisnika, Google je u samo nekoliko tjedana uveo još jednu promjenu na tražilici

Google
Google (Google)
Više o

Google

,

tražilice

,

Bing

,

Emporia

,

dobra djela

Odzvonilo je bijeloj pozadini na početnoj stranici Googleove tražilice - svi korisnici stranice Google.com i raznih lokalnih verzija mogu od ovog tjedna prilagoditi sliku koja se prikazuje u pozadini prema vlastitim željama.

Na početnu stranicu može se tako postaviti bilo koja vlastita slika s računala ili Picase, a Google nudi i nekoliko različitih fotografija iz javne galerije. Slika se može promijeniti pomoću novog linka koji se nalazi u donjem lijevom uglu stranice.  

Novost se pojavila u SAD-u prije nekoliko dana, a danas je stigla i u Hrvatsku.

Google u priopćenju nije detaljno pojasnio zašto uvodi navedenu promjenu, ali je naglasio da želi svojim korisnicima omogućiti personalizirano surfanje. Uz promjene u samoj tražilici, pojednostavljenje prikaza rezultata i čišći logo, Google je u vrlo kratkom vremenu uveo niz novosti kako bi zadržao status najpopularnije tražilice na svijetu.

Kritičari su ustvrdili da Google imitira Microsoftovu tražilicu Bing koja od samog početka na početnoj stranici prikazuje različite fotografije. Istraživanja su pokazala da se korisnicima takav šareni prikaz sviđa, zbog čega ga je Google objeručke prihvatio.

10.06.2010. 09:55:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh