« Hi-tech
objavljeno prije 1 godinu
KONFERENCIJE

Apple objavio datum za WWDC 2019

Programeri će moći razgovarati sa zaposlenicima tvrtke iz Cupertina, dobiti profesionalne savjete ili odgovore na pitanja koja ih zanimaju i prisustvovati mnogobrojnim praktičnim radionicama

WWDC 2019 Developer konferencija
WWDC 2019 Developer konferencija (Apple)
Više o

Apple

,

WWDC 2019

Apple WWDC 2019 Developer konferencija održat će se od 3. lipnja do 7. lipnja 2019. u McEnery Convention Centru u San Joseu u Kaliforniji.

Što će biti prikazano na WWDC 2019?

Tijekom tih nekoliko dana Apple će predstaviti operativne sustave iOS 13, MacOS 10.15, tvOS 13 za Apple TV, watchOS 6, ARKit 2 platformu i niz drugih softverskih noviteta. Programeri će moći razgovarati sa zaposlenicima tvrtke iz Cupertina, dobiti profesionalne savjete ili odgovore na pitanja koja ih zanimaju i prisustvovati mnogobrojnim praktičnim radionicama.

WWDC je najveći događaj godine za Apple. U njemu se nalaze tisuće kreativnih i predanih programera iz cijelog svijeta s više od tisuću Appleovih inženjera kako bi naučili o najnovijim inovacijama u platformi i povezali se kao zajednica. Naši programeri su nevjerojatno strastveni u stvaranju sljedeće generacije nevjerojatnih iskustava za svijet putem aplikacija. Radujemo se susretu i dijeljenju onoga što slijedi, rekao je Phil Schiller, viši potpredsjednik marketinga u tvrtki Apple .

Hoće li biti hardverskih noviteta?

Najvjerojatnije, da. Vrijeme je da se nadogradi Mac Pro, koji u svom trenutnom izdanju datira iz 2013. godine. Vjerojatno bi mogli biti predstavljeni neki MacBook Pro modeli i možda, iPad mini.

Prijave za WWDC 2019 i cijena ulaznica

Cijena kotizacije iznosi 1.599 dolara i prijave za sudjelovanje na konferenciju su otvorene do 20. ožujka. Međutim, uplate i prijave ne znače da svi zainteresirani programeri će uspjeti dobiti ulaznice budući da se sistemom lutrije se odabiru sudionici konferencije. Ostalima bit će vraćen novac i zahvaljeno na interesu. Rezultati lutrije bit će objavljeni 22. ožujka. Također, studenti programeri i članovi STEM organizacije mogu dobiti stipendiju od Apple-a za putovanje u Kaliforniju na WWDC 2019.

Za sve koji neće moći fizički prisustvovati događaju, osiguran je glavni prijenos konferencije putem aplikacije WWDC za iPhone, iPad i Apple TV te putem web-lokacije Appleovih razvojnih programera.  

Piše: Sanja Ledinek
17.03.2019. 09:48:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh