« Život
objavljeno prije 7 godina i 8 mjeseci
PRIPAZITE

Aplikacije koje NE smijete skidati

Ili uopće ne rade, ili nude informacije i savjete koji nemaju nikakvih temelja ili mogu ozbiljno naštetiti vašem mobitelu - evo koje aplikacije se ne skidaju

Pripazite što skidate!
Pripazite što skidate! (Arhiva)
Više o

aplikacije

,

Android

,

iOS

Aplikacije za pametne telefone postale su ogroman bizinis - Vvlik broj njih je zaista koristan i olakšat će vam život, ali i velik broj njih je, jednostavno rečeno, prevara

Situacija vam se sigurno dogodila barem jednom -ili uopće ne rade, ili nude informacije i savjete koji nemaju nikakvih temelja ili mogu ozbiljno naštetiti vašem mobitelu. Te aplikacije nisu vrijedne skidanja čak ni da vam netko za to plati.

Ovo su vrste aplikacija prema popularnoj stranici cheatsheet.com koje nikada ne biste trebali skinuti:

Analiza sna i bolje spavanje - nula bodova, izbjegavati zbog potpune beskorisnosti, samo će pokušati doći do vaše love.

Antivirusne aplikacije čudnog porijekla - koristite li Android uređaje trebate znati da antivirusne aplikacije nisu ni blizu loše sigurnosne situacije Androidovog sistema. Drugim riječima, ako proizvođač telefona i teleoperater imaju sigurnosnih problema nećete to moći nadoknaditi nekakvom aplikacijom. Zapravo, najbolji način za pokupiti neki malware je da instalirate neku sumnjivu aplikaciju.

Skidajte samo antivirusne aplikacije poznatih proizvođača, jer postoji niz lažnih antivirusnih aplikacija kojima je jedini cilj uzeti vam novac. Često se radi o onima koje su besplatne za skidanje, a zatim unutar programa traže kupovina kako bi se ažurirale.

Defragmentacija mobitela i povećanje kapaciteta - ako ste navikli defragmentirati hard disk vašeg računala pretpostavit ćete da isto možete i s mobitelom. Ali za to nema potrebe. Ako navodi Android Police, defragmentiranje memorije mobitela samo će smanjiti vijek trajanja Android flash memorije i sve takve aplikacije na koje naiđete bit će neka vrsta prevare!

Potpuno beskorisne su i aplikacije koje, navodno, ubrzavaju RAM. Vaš uređaj je već optimiziran da koristi maksimum memorije

Dodane mogućnosti društvenim mrežama - tijekom godina bilo je puno takvih aplikacija, ali većina ih je bila neefektivna. Velik broj aplikacija od treće strane za Instagram je čak ugašena jer su korisnicima davale malware pa čak i same stavljale neautorizirane fotografije. Definitivno kategorija aplikacija koju treba izbjegavati.

Edukativne aplikacije koje nisu profesionalno ocijenjene - slično kao i sa aplikacijama koje treniraju mozak. Jednostavno nemaju koristi i nitko još nije uspio dokazati da imaju uspjeha. Želite li da vaše dijete doista nešto nauči, staviti mu smartphone ili tablet s gomilom aplikacija u ruke nije dobar način.

Instalacija nemogućih opcija - X-zrake, detektor laži, prijevod govora vašeg ljubimca... Ako je nemoguće, onda je nemoguće. Ovakve aplikacije će samo našteti vašem uređaju i pokušati od vas izmusti novac. Izbjegavajte u širokom luku!

Štednja baterije ili punjenje mobitela - niti jedna, baš niti jedna aplikacija koja nudi punjenje mobitela neće raditi. No što je s aplikacijama koje nude štednju baterije? Čak je i moguće da neke od njih mogu pomoći, ali u većini slučajeva se neefektivne i mogu izazvati više štete nego koristi.

Neke od njih funkcioniraju na taj način da gase druge aplikacije, što može biti dvosjekli mač.
U svakom slučaju, bolje je da sami znate na koji način možete uštedjeti energiju, nego da to prepustite nekoj aplikaciji.

Treniranje mozga - još jedna vrsta "zdravstvenih" aplikacija koje je bolje izbjegavati. Luminosity, velik igrač na tržištu aplikacija, morao je nedavno platiti 2 milijuna dolara zbog obmanljivih oglasa i nepotvrđenih teza da njihove igrice pomažu djeci da budu bolja u školi, povećavaju kognitivne sposobni i slično. Znanstvena istraživanja pokazala su da većina ovakvih aplikacija nije ništa bolja od specifičnih igrica koje igrate.

Zdravstvene aplikacije bez istraživanja koja ih podržavaju - znanstvenici i liječnici upozorili su da su zdravstvene aplikacije (mentalno zdravlje, gubitak kilograma...) uglavnom neefektivne. Unatoč njihovoj popularnosti nisu ni blizu onome što možete dobiti od profesionalne osobe.

12.09.2016. 11:23:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh