« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 12 godina i 3 mjeseca
ALTER-G

Antigravitacijski fitness: Vježbajte bez gravitacije i bez muke

Osim što je iznimno zabavna za korištenje, sprava nazvana Alter-G omogućuje vježbanje bez opasnosti od ozljeda

Fotografija vijesti
Više o

tjelovježba

,

fitness

,

vitka linija

,

antigravitacijski fitness

Korištenje nekoć isključivo svemirskih tehnologija u svakodnevnim uređajima naših domova više nije nikakva novost. Upravo je to bila ideja vodilja kreatorima uređaja Alter-G, koji su odlučili fanovima fitnessa omogućiti vježbanje u bestežinskom stanju bez da moraju napuštati naš planet.

Antigravitacijsko vježbanje najviše će se svidjeti onima s problematičnim zglobovima, kao i ljudima koji zbog viška kilograma ne mogu raditi sve vježbe punim intenzitetom radi opasnosti od ozljeda.

Uređaj se sastoji od nečega vrlo sličnog mjehuru, na čijem vrhu osoba koja ga koristi „lebdi" zahvaljući tlaku zraka koji ju podiže.

Tvorci sprave tvrde kako će biti od velike koristi kako profesionalnim sportašima koji ne moraju brinuti od ozljeđivanja pri treningu, tako i svakodnevnim fitness entuzijastima.

Osoba koja koristi ovaj uređaj osjeća se i više desetaka kilograma lakšom, s čime je usporedivo isključivo plivanje. Osim toga, prvi kupci uređaja tvrde i kako je nevjerojatno zabavan za korištenje, što će svakako olakšati tjelovježbu mnogima koji ju pretjerano ne vole.

Uređaj se već prodaje luksuznim teretanama u V. Britaniji i SAD-u, a hoće li njegovu vrijednost prepoznati i vlasnici naših fitness centara, ostaje za vidjeti.

28.03.2012. 14:56:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh