« Hi-tech
objavljeno prije 12 godina i 5 mjeseci
REVENGE STRIKE

Anonymousi u najjačem napadu na SAD

POGLEDAJTE VIDEO: Nakon što je FBI sinoć srušio Megaupload i pohapsio vlasnike, Anonymousi uzvraćaju svom snagom

Anonymousi osvećuju Megaupload
Više o

Anonymous

,

revenge strike

,

Megaupload

Anonymous je zadnjih tjedana bio neuobičajeno tih, ali jučerašnje zatvaranje popularnog Megauploada od strane američkih federalnih vlasti otvorilo je pravu Pandorinu kutiju, piše Gizmodo.

Hakativisti ove najpoznatije hakerske skupine na svijetu u najvećem su koordiniranom napadu u svojoj povijesti srušili web stranice nekoliko velikih organizacija i to: američko Ministarstvo pravosuđa, Universal Music Group, EMI, RIAA (Recording Industry Asssociation of America), MPAA (Motion Picture Association of America), vladinog ureda za patente, HADOPI (francusko tijelo za autorska prava) te FBI.

Ovo je najširiji i najmasovniji napad koji je skupina ikada izvela, a karakterizira ga i popriličan bijes koji je nastao nakon što je FBI odlučio zatvoriti Megaupload, i to svega dan nakon najvećeg internetskog prosvjeda u povijesti, što samo naivnima djeluje slučajno.

Aktivisti Anonymousa tvrde da su vlada i medijski interesi glavni krivci za uništenje ovog popularnog sajta za dijeljenje fajlova i uhićenje njegovih operatera, stoga odabir meta za rušenje nije nimalo slučajan.

Hoće li se ova netrpeljivost između boraca za zaštitu autorskih prava i kontrolu interneta te svakodnevnih korisnika pretvoriti u otvoreni rat, još je prerano za reći. Sa zanimanjem pratimo razvoj daljnjih događaja.


20.01.2012. 07:33:58
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh