« Hi-tech
objavljeno prije 12 godina i 4 mjeseca
PRANK?

Anonymousi ruše Internet 31. ožujka

Slične najave već su preplavljivale medije, ovoga puta izvor priče je Yahoo, no autentičnost je ponovno upitna

Operation Global Blackout
Operation Global Blackout (Anonymous)
Više o

Anonymous

,

hackeri

,

rušenje interneta

,

Operation Global Blackout

Prema najavi Yahoove tech bloggerice Michelle Atagana, Anonymousi se spremaju srušiti cijeli internet zadnjeg dana ožujka. Ovakve najave pojavljuju se u redovitim razmacima, no razlika između ove i prošlih je u detaljnom opisu načina rušenja 13 DNS servera koji bi trebali biti glavna meta udara.

Ideja je jednostavna, razvaliti glavne servere, pa ako nema DNS adresa, nema ni interneta ... znači, ništa nije izgubljeno, sve je i dalje tamo gdje treba biti, samo se ne vidi ništa osim klasične Error 404 stranice.

Zanimljivo je da u postu koji se širi webom stoji detaljan opis načina rušenja, a vijesti o tome na službenom blogu Anonymousa nema, kao ni na uobičajenim kanalima na YouTube i Twitteru, već se referiraju na stare video snimke s kraja prošle godine.

Jesu li mete Anonymousa shvatile kako će zamutiti vode i pokušati potkopati kredibilitet Anonymousa ili će do napada stvarno doći, nećemo znati sve do tog datuma. A kako je vremena napretek, ne sumnjamo da će u međuvremenu veseli hackeri pronaći načina da nas zabave rušenjem još ponekog Gargamela globalnog weba.

19.02.2012. 08:50:32
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Sceko
    19.02.2012. 09:01
    Nema od toga nista...
  2. avatar
    Anony Mous
    19.02.2012. 21:43
    Ako se sruši DNS server, ne možete pristupiti Web serveru, te tako ne možete ni dobiti klasičnu stranicu Error 404. Ako ste "Hi-tech, stranica br. 1" to bi bar trebali znati.
  3. avatar
    Anony Mous
    19.02.2012. 21:45
    The 404 or Not Found error message is a HTTP standard response code indicating that the client was able to communicate with the server, but the server could not find what was requested.
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh