« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 8 mjeseci
MA DA?! :)

Amerikanci povlače vojsku iz Iraka

Vrag je odnio šalu, izbori su na vratima, a od Obaminog obećanja o povlačenju vojske do sada ništa ... pa eto, sjetio se

Vojska SAD napokon odlazi iz Iraka
Više o

Barack Obama

,

Nuri al-Maliki

,

povlačenje iz Iraka

Barack Obama sjetio se svog predizbornog obećanja i danas izjavio da će SAD povući vojsku iz Iraka do kraja ove godine. Prije toga obavio je videokonferenciju s iračkim premijerom Nurijem al-Malikijem, s kojim je dogovarao modalitete povlačenja i nastavka odnosa.

Prema Obami, Irak i SAD ulaze u novu fazu odnosa, koji bi trebali biti normalni odnosi dviju suverenih zemalja, jednakopravno partnerstvo temeljeno na zajedničkim interesima i poštovanju.

Uz hrpu floskula o prelaženju granice uzdignute glave i podršci američkog naroda, Obama je zaboravio podsjetiti na činjenicu da iračko gospodarstvo ne postoji, da su izvori nafte u rukama njega i njegovih saveznika i ostale detalje devetogodišnje okupacije.

 

21.10.2011. 20:30:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    EMS
    22.10.2011. 08:59
    Naravnod a povlace, uveli su "demokratiju", Irak cvjeta kao nikad do sada, prosperitet, sreca i blagostanje na svakom su koraku. Idemo dalje, treba uvesti "demokratiju" u Libiju.
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh