« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 8 mjeseci
TEŠKA BOLEST

Umro saudijski princ i prijestolonasljednik

Sultan den Abdel Aziz, osamdesetogodišnji saudijski princ prijestolonasljednik koji je bio i ministar obrane, umro je na liječenju u SAD-u

Fotografija vijesti
Više o

SAD

,

Saudijska Arabija

,

prijestolonasljednik

,

Sultan den Abdel Aziz

,

princ

Saudijski princ prijestolonasljednik Sultan den Abdel Aziz, koji se liječio u Sjedinjenim Državama, umro je, priopćila je u subotu saudijska kraljevska palača, javlja Hina.

Nešto ranije, američka mreža CNN objavila je istu informaciju pozivajući se na neimenovane izvore u State Departmentu.

Osamdesetogodišnji princ prijestolonasljednik koji je bio i ministar obrane, od lipnja se liječio u SAD-u. U srpnju je podvrgnut kirurškom zahvatu i nakon toga nije bilo nikakvih vijesti o njegovu zdravstvenom stanju. Po službenoj biografiji rođen je 1928.

Polubrat kralja Abdulaha, princ Sultan, koji je bio krhka zdravlja, zadnjih godina je u više navrata na dulje vrijeme bio odsutan iz zemlje.

Njegova smrt dolazi u času kada je i sam kralj, kojemu je 87 godina, ovog tjedna operirao kralješnicu u bolnici u Rijadu.

Kralj je lani u SAD-u dvaput operirao herniju diska.

Smrću prijestolonasljednika, princ Najef (78), ministar unutarnjih poslova i kraljev polubrat, sada je na prvom mjestu u nasljednom nizu, pošto je u ožujku 2009. imenovan na dužnost drugog potpredsjednika vlade. Analitičari navode da Najef ima reputaciju konzervativnijeg političara od svoje polubraće.

22.10.2011. 08:57:50
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh