« Ekosfera
objavljeno prije 11 godina i 8 mjeseci
PRIRODA

Amerikanci krive globalno zatopljenje za vremenske promjene

Srednji zapad ovoga je ljeta pretrpio velike štete od strašne suše u najtoplijoj godini od kad se u Americi bilježi vrijeme

Farmeri Srednjeg zapada pretrpjeli su velike štete
Farmeri Srednjeg zapada pretrpjeli su velike štete (Arhiva)
Više o

SAD

,

globalno zatopljenje

,

poljoprivreda

,

suša

Najveći broj Amerikanaca, njih gotovo tri četvrtine, vjeruje da na američko vrijeme najveći utjecaj ima globalno zatopljenje i za to krive ovogodišnje izuzetno toplo ljeto. Trenutno tako misli 74 posto Amerikanaca, pet posto više nego prije samo šest mjeseci.

Jednako tako, 61 posto njih vjeruje da se vrijeme u SAD pogoršalo u zadnjih nekoliko godina, čak devet posto više nego u ožujku ove godine.

Najveći broj stanovnika Srednjeg zapada okrivio je ekstremne vremenske uvjete za štetu usjevima, njih 71 posto, što je rast od 21 posto od ispitivanja u ožujku, dok u ostalim dijelovima SAD bitno manji broj stanovnika misli jednako. 

Ovakva drastična razlika u stavovima je posljedica strašne suše koja je ovoga ljeta pogodila Srednji zapad, jer je ova godina bila najtoplija u prvih šest mjeseci na Srednjem zapadu od početka bilježenja vremena 1895. godine, dok je srpanj bio najtopliji u zadnjih 76 godina.

 

 

10.10.2012. 07:49:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh