« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 7 mjeseci
hvala predsjedniče

Američki general sretan zbog najavljenih pojačanja

Barack Obama je u utorak najavio ubrzano raspoređivanje 30.000 dodatnih vojnika u Afganistanu

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

NATO

,

Barack Obama

,

Stanley McChrystal

,

pojačanja Afganistan

,

west point

General Stanley McChrystal, zapovjednik američkih snaga i NATO-a u Afganistanu, pozdravio je u srijedu novu strategiju koju je najavio predsjednik Barack Obama ocjenjujući da mu osigurava potrebna "sredstva" za uspješno provođenje misije.

"Preispitivanje stanja u Afganistanu i Pakistanu koje je proveo predsjednik dopušta mi jasno viđenje misije i sredstva za njezino ispunjenje", izjavio je general McChrystal glede pojačanja koje je najavio Obama, iako s 10.000 ljudi manje nego što je tražio.

Barack Obama je u utorak najavio ubrzano raspoređivanje 30.000 dodatnih vojnika u Afganistanu, u govoru pred polaznicima ugledne vojne škole West Point.

"Jasnoća, srčanost i odlučnost govora predsjednika velik su korak za povrat sigurnosti u Afganistan i uklanjanja uporišta terorista koji prijete sigurnosti u tom području i u svijetu", dodao je general McChrystal u priopćenju.

U svojem je govoru Obama ustvrdio da će se "nakon 18 mjeseci postrojbe početi vraćati kućama", od srpnja 2011. (hina/metro-portal)

02.12.2009. 14:03:02
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    donhuangenaro
    02.12.2009. 16:11
    tokom povijesti niti jedna vojna sila ma koliko snaža bila i tehnološki razvijena nije pobijedila u gerilskom ratu, tako da je rezultat ove američke avanture u afganistanu već sad poznat: poraz...
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh