« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 7 mjeseci
sabotaža

Islamisti s Kavkaza preuzeli odgovornost za napad na ruski vlak

Nesreća u kojoj je poginulo 27 osoba bila je smišljen teroristički napad čečenskih pobunjenika

(Wikipedia)
Više o

čečenski pobunjenici

,

Nevski ekspres

Kavkaska islamistička skupina vođe čečenskih pobunjenika Dokua Umarova preuzela je odgovornost za napad na ruski vlak Nevski ekspres u kojem je u petak poginulo 27 osoba, objavljeno je u srijedu na internet stranici bliskoj tom pokretu Kavkazcenter.

"Izjavljujemo da je operacija pripremljena i vođena u okviru niza operacija sabotaže planirane početkom godine na strateška mjesta u Rusiji, po naredbi emira Kavkaskog Emirata Dokua Umarova", piše u pismu koje je Kavkazcenter navodno zaprimio.

"27. studenoga posebna skupina za sabotažu aktivirala je eksploziv u vlaku Nevski ekspres na vezi Sankt Peterburg - Moskva koji koriste visoki ruski dužnosnici", objašnjava se u preuzimanju odgovornosti.

Nevski ekspres je luksuzni vlak. Dvojica ruskih dužnosnika poginula su u atentatu - direktor fonda za hitne rezerve Rosreserv Boris Jevstratikov i nekadašnji senator Sergej Tarasov.

U pismu se obećaje nastavak tog tipa napada dok Rusija "ne prestane sa svojom politikom ubijanja običnih muslimana". (hina/metro-portal)

02.12.2009. 09:49:11
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh