« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 1 mjesec
SAMI JESMO NISMO

Američki antropolog traži uvođenje kolegija o NLO-ima na fakultete

Broj viđenja NLO-a sve je veći diljem svijeta pa je logično upitati se zašto se o tome ne raspravlja na fakultetima

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Shutterstock)
Više o

NLO

,

studij

,

UFO

,

MUFON

Profesor antropologije Philip Haseley sa Niagara County Community Collegea u državi New York želi da studenti dobiju mogućnost slušati predavanja jednog, blago rečeno, sasvim nekonvencionalnog kolegija.

Kako se broj prijavljenih slučajeva viđanja NLO-a diljem svijeta penje munjevitom brzinom, ovaj predavač smatra da bi bilo sjajno kad bi studenti mogli započeti (antropološke?) analize upravo u području vezanom za neidentificirane leteće objekte.

Haseley, valja napomenuti, predsjedava MUFON-om (Mutual UFO Network) zapadnog dijela države New York. „Važno je da čitava stvar izađe na vidjelo i da se istraži", kaže profesor. Iz MUFON-a, koji navodno mjesečno zaprima i do 50 prijava viđanja NLO-a u toj regiji, kažu da je dokaza toliko da se mogu 'obratiti' i najokorjeliji skeptici.

„Mi se moramo boriti sa skepticima kao i bilo koja druga organizacija koja se bavi NLO-ima i potpuno smo spremni na kritike", rekao je profesor za Buffalo News.

„Znamo da ljudi misle kako je to besmislena tematika. Ali mi ćemo tvrdnje potkrijepiti obimnom literaturom i činjenicama o NLO-ima", upozorava profesor Haseley.

13.04.2010. 14:45:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh