« Fun
objavljeno prije 15 godina i 7 mjeseci

Američke medicinske sestre objavile web-stranicu s igricom o Sari Palin

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

američki izbori

,

Sarah Palin

,

web stranica

Nakon nedavne objave u medijima da je za "stilsku preobrazbu" republikanske kandidatkinje Sare Palin za predsjednicu SAD-a, stranka izdvojila 150.000 dolara, Udruga američkih medicinskih sestara otvorila je internetsku stranicu na kojoj je moguće doznati što se sve može kupiti za te novce.

Kada otvorite stranicu, čiji je sadržaj zamišljen kao igrica pojavi se pitanje: "Što sve možete kupiti ili učiniti s novcem koji je na odjeću i modne dodatke potrošila Sarah Palin?"

Potom se na lijevoj strani internetske stranice DressLikePalin.com pojavi fotografija Sare Palin, a na desnoj dizajnerska odjeća i razni modni dodaci.

Nakon što korisnik 'klikne' mišem na određeni odjevni predmet i dovuče ga do figure Palinove, pokaže se cijena odjevnog predmeta ili modnog dodatka s podacima što je sve moguće kupiti tom svotom.

Tako bijeli svileni sako, Valentinova kreacija, koju je Palin odjenula za konvenciju Republikanske stranke kada ju je John McCain imenovao potpredsjedničkom kandidatkinjom, stoji 2.500 dolara, a to je za usporedbu mjesečna nastavnička plaća.

Od 22. 800 dolara, koliko stoji dvotjedno šminkanje McCainove suradnice, može se platiti 224 mamografija ili 651. injekcija cjepiva protiv gripe ili gotovo 14-godišnja količina lijeka za sniženje kolesterola za jednog pacijenta.

Zanimljiv je podatak da je čak 10.000 dolara tijekom dva tjedna potrošeno na frizuru-košnicu Sare Palin.

Za 865 dolara, koliko je stajala Sarina torba marke Louis Vuitton, mogu se kupiti uniforme za 21. spremačicu, 30 košulja za policijske dužnosnike, 32 košulje za pilote, 33 uniforme za ličioce, 32 uniforme za automehaničare i 86 uniformi za glavne kuhare.

U protuvrijednosti iznosa čizama poznatog američkog dizajnera Colea Haana, koje stoje 495 dolara, četveročlana američka obitelj može gotovo tri puta tjedno obaviti kupnju osnovnih prehrambenih proizvoda u američkom lancu trgovina Homer.

Članice udruge, koju čini 80.000 medicinskih sestara, a predsjednica joj je Rose Ann DeMoro, nadaju se, kako su napisale na web-stranicama, da će pomoću 450 dolara vrijednih naočala Kazua Kawasakija, Palin uspjeti vidjeti do Rusije.

"Žalosno je da netko tko želi prikazati kako predstavlja i zauzima se za običnog američkog čovjeka, u jednom mjesecu potroši samo na odjeću 150.000 dolara", zaključila je DeMoro. (hina/metro-portal)

03.11.2008. 14:09:18
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh