« Fun
objavljeno prije 15 godina i 8 mjeseci
etično?

Brazilci razvijaju svoje seksualno gospodarstvo

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Corbis)
Više o

Rio de Janeiro

,

Brazil

,

prostitucija

,

vladini savjeti prostitutkama

Brazilske prostitutke morale bi ispunjavati sve fantazije i zavodljivo privlačiti svojim nadimkom, topla je preporuka brazilske vlade. Na stranicama Ministarstva rada objavljene su detaljnije smjernice radnicima u seksualnoj industriji, koja je u Brazilu legalna.

Preporučljivo je, kako se navodi, da prostitutke 'posjeduju komunikativnost i govore više stranih jezika'. Ministar je izjavio kako ovim odrednicama jednostavno žele pomoći legalnim radnicama u njihovu poslu te im osigurati nivo ljudskih prava jednak ostalim radnicima.

Kritičari ipak tvrde da je Ministarstvo otišlo predaleko i da bi stranica trebala skinuti sporni sadržaj. Ministarstvo ne planira takvo povlačenje sadržaja, iako su priznali kako određeni termini nisu najprikladniji pa će tekst sa smjernicama o radu prostitutki biti ponovno napisan do kraja godine.  

Stranica koja je nastala još 2002. poznata je po tome što savjetuje prostitutke primjerice, kako nagovoriti klijente da koriste kondom te daje informacije o HIV-u i metodama ženske samoobrane. Protivnici smatraju da je najveća mana stranice to što na neki način potiče prostituiranje. Profesor prava Luiz Flavio Gomes za jedan je tjednik kazao kako 'stranica izgleda kao način isprike za korištenje nečije seksualnosti u radne svrhe'. (metro-portal)

03.11.2008. 11:05:57
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh