« Metro World News
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
bradati trgovac

Američka kompanija se srami što je zaposlila Radovana Karadžića

Ekskluzivno za Metro World News glasnogovornik velike tvrtke govori kako su surađivali s ratnim zločincem

(Wikipedia)
Više o

Dragan Dabić

,

Radovan Karadžić prevara

,

američka kompanija

,

Jadranka Sunić

,

Balans Medica

Haaški zatočenik Radovan Karadžić zbilja je čovjek s mnogo lica. Kad je prošle godine uhićen u Beogradu, otkriveno je da je cijelo vrijeme 'ordinirao' kao Dragan Dabić, bavio se alternativnom medicinom i slobodno šetao Beogradom.

Kako ga sve te godine nitko u Beogradu nije prepoznao, ostaje vrlo čudno i sumnjivo, no doktor Dabić je uspio prevariti i Amerikance.

Naime, jedna američka nutricionistička kompanija koja želi ostati neimenovana kako bi izbjegla potpunu sramotu, bila ga je zaposlila kao trgovca! Koristeći svoj alter-ego, Karadžić se prijavio za posao beogradskog predstavnika američke kompanije.

Glasnogovornik kompanije ekskluzivno za Metro izjavio je da su bili šokirani kad su nakon uhićenja ratnog zločinca saznali pravi identitet bradatog trgovca. Kaže da su ih njihovi partneri iz Srbije odmah nazvali, jer takvo što se viđa samo na televiziji.

Viješću o strašnoj prevari posebno je bila šokirana osoba koja ga je zaposlila, jer Karadžić je, kako kažu, bio savršeno prerušen, a hvale i njegov smiren način govora i znanje o medicini.

Amerikanci su uspjeli saznati da nisu bili jedine žrtve ratnog zločinca, ako im to može biti ikakva utjeha. Dabić je i u Srbiji otvoreno reklamirao svoje uzvišene usluge alternativnog iscjelitelja 'običnom puku', ali kako to uopće uspoređivati sa zapošljavanjem u velikoj kompaniji?

Jadranka Sunić, direktorica beogradske alternativne wellness klinike Balans Medica, s kojom je doktor Dabić također surađivao u dane svoje slobode, za Metro kaže da tu 'prebolnu situaciju ne može komentirati'.

Kao šećer na kraju cijele priče o Karadžićevom iskustvu s američkim poslovanjem, dolazi činjenica da i nije bio baš neki trgovac. Glasnogovornik kompanije kaže da ničime nije pridonio poslovanju tvrtke. Često je dijelio savjete o prehrani ali uopće nije prodavao proizvode, samo ih je kupovao za sebe!

Ostaje pitanje kako je uopće bradati djedica uspio biti zaposlen za Amerikance kad ništa nije ni radio.

Ova neimenovana kompanija, za koju se zna samo da ima sjedište na istočnoj obali SAD-a, inače se bavi prodajom proizvoda za borbu protiv stresa, pa su im valjda i oni pomogli da se malo smire nakon ovog neugodnog saznanja.

Piše: Elisabeth Braw/Metro World News
14.10.2009. 13:37:19
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh