« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 10 mjeseci
POJAČANI NAPADI

Američka bespilotna letjelica ubila 12 talibana

Američka bespilotna letjelica raketirala je područje sjevernog Vaziristana u Pakistanu na granici s Afganistanom, gdje se nalazi talibansko uporište, pri čemu je ubijeno 12 ekstremista

Fotografija vijesti
Više o

SAD

,

Pakistan

,

talibani

,

bespilotna letjelica

SAD je pojačao raketne napade bespilotnim letjelicama u dijelu Pakistana u kojemu sada vlada bezakonje, a domovina je paštunskih plemena, nastojeći smanjiti nasilje u Afganistanu. Američki dužnosnici smatraju da nasilje potiču talibani iz svojih uporišta na pakistanskoj strani. Ciljevi većine raketnih napada tijekom godine bila su područja u regiji sjeverni Vaziristan.

U zadnjem napadu, rakete su pogodile kuću koju kao utočište koriste ekstremisti, a nalazi se blizu Mir Alija, drugoga većeg grada u regiji.

"Prema dobivenom izvješću u napadu je ubijeno 12 ekstremista, no konačna brojka mogla bi biti i veća", rekao je za Reuters dužnosnik jedne obavještajne službe, kazavši također kako je među ubijenima važan pakistanski talibanski zapovjednik Amir Moavija. On je rekao i kako je među ubijenim ekstremistima pet stranaca, no da za sada nije moguće potvrditi njihov identitet. (hina/metro-portal)

14.08.2010. 23:32:23
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    donhuangenaro
    15.08.2010. 10:10
    NATO propaganda uvijek kaže da su ubijeni ekstremisti, a na kraju istrage se pokaže da su ubijeni civili :-P
  2. avatar
    aga
    15.08.2010. 22:43
    lazu punooooo
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh