« Život
objavljeno prije 10 godina
ŽIVJELI!

Alkohol čini druge ljude ljepšima

Par čašica će opustiti i najzakopčanije osobe, a kad vas počnu grliti i govoriti vam da vas vole, to je zato što ste im stvarno ljepši nego inače

Alkohol stvarno mijenja percepciju
Alkohol stvarno mijenja percepciju (Dreamstime)
Više o

alkohol

,

seksualna privlačnost

,

privlačnost

Alkohol definitivno mijenja ljudsku percepciju, a čak nije potrebno ni pretjerati kako bi svijet oko vas drugačije izgledao. Svi znamo barem jednu osobu koja nam je probila uši nekim atraktivnim primjerkom suprotnog spola kojeg je upoznala sinoć, da bi se nakon toga teško razočarala kad alkoholne naočale više nisu bile aktivne. 

No, kako uvijek ima dovoljno znanstvenika raspoloženih za istraživanje ruda i gubljenje vremena, tako je i ekipa iz Tobacco and Alcohol Research Groupa (sigurno dobro plaćen posao) odlučila proučiti detaljnije što se zapravo događa u nama nakon par pića.

U istraživanju su sudjelovale dvije grupe ljudi, jedni koji su pili alkoholna pića, drugi, naravno, bezalkoholna, a i jedni i drugi su gledali slike žena, muškaraca i krajolika i ocjenjivali njihovu privlačnost prije nego što su popili par pića i nakon toga.

Pogađate, oni koji su pili alkohol nakon ispijanja cuge imali su potpuno drugačiji pogleda na svijet oko sebe i svi su im na slikama bili znatno bolje ocijenjeni nego pri prvom gledanju. 

Znate i sami - kad piješ ne vozi, ali se nemoj ni ljubiti s nepoznatim osobama, a kamoli spavati s njima.

13.05.2014. 15:08:19
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh