« Iza ogledala
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
U ŠTO VJERUJETE?

Al Qaida ne postoji

Američka administracija godinama nema dokaze o postojanju tzv. Al Qaide koje je obećala prikazati, no saznaju se 'nepoželjne' činjenice

Al Qaida Osama bin Laden
Al Qaida Osama bin Laden (YouTube)
Više o

Osama bin Laden

,

Al Qaida

,

9/11

U naredna tri kratka videa možete vidjeti Prolog novog dokumentarnog filma 'Al Qaeda Doesn't Exist' koji potpisuje The Corbett Report.

Taj dokumentarac ispituje famu da Osama Bin Laden više ili manje sam vodi neuhvatljivu terorističku mrežu. Pod istragom se našao sam početak priče o Al Qaidi, veze sa zapadnim obavještajnim službama, dvostruki agenti, fiktivni likovi koji su navodno članovi te mreže i naravno mit o Al Qaidi koji svesrdno potpaljuju korporativni mass mediji.

Cilj dokumentarca je podizanje svijesti i razumijevanja te poticanje širenja činjenica i točnih informacija o paradigmi terorizma koju zagovaraju vlade.

Prvi dio dokumentarca bavi se osnivanjem i financiranjem onoga što je danas poznato pod nazivom Al Qaida. U njemu su prezentirani podaci o Zbigniewu Brzezinskom, Operation Cycloneu, financijerskom krugu koji povezuje ISI (Inter-Services Intelligence - pakistanska obavještajna služba), MAK (Maktab al-Khidamat - bivša afganistanska tajna služba), strukture vlasti i financijske krugove u SAD-u, te CIA-u i njihove veze s Osamom Bin Ladenom.

Autori dokumentarca, kao i ljudi diljem svijeta koji su upoznati s činjenicama, pozivaju sve da se i sami upoznaju sa stvarima koje većina političkih struktura 'gura pod tepih', odnosno izbjegava komentirati kao da ne postoji. Radi se o činjenicama koje su u vremenu prije napada 11. rujna 2001. bile dobro poznate u svjetskim obavještajnim krugovima, no nakon toga su prikladno iskrivljene ili jednostavno zanemarene.

Još jedan odličan dokumentarac koji vrlo dobro ocrtava realnu situaciju svjetske fame terorizma, 2004. godine izdao je BBC, a potpisuje ga Adam Curtis. Radi se o trodjelnom filmu naslovljenom The Power of Nightmares - The Rise of the Politics of Fear (Baby It's Cold Outside, The Phantom Victory i The Shadows in the Cave), koji je vrlo dobro prihvaćen u svjetskim progresivnim političkim krugovima, no u onim vodećima je, razumljivo s obzirom na tadašnju invaziju Iraka, izazvao brojna negodovanja i osude zbog čega je, kao i tema kojom se bavi, ostao relativno nepoznat svjetskoj javnosti.

Izvori:
Al Qaeda Doesn't Exist
The Corbett Report

13.10.2009. 17:40:12
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    13.10.2009. 18:58
    Kratko i jasno - svi koji vjeruju u službenu priču su potpuno indoktrinirane ofce.
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh