« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
VAŽNI IZBORI

Al-Malikijeva koalicija vodi u osam iračkih pokrajina

Sekularni savez Irakija bivšeg premijera Alavija vodi u četiri, dok šijitski Irački nacionalni savez i glavna kurdska koalicija vode u po tri

(Getty Images)
Više o

Nuri al-Maliki

,

irački izbori

,

Irak izbori

,

Iljad Alavi

,

Irakija

Djelomični rezultati iz svih 18 iračkih pokrajina pokazuju da na ključnim parlamentarnim izborima koalicija premijera Nurija al Malikija vodi u osam pokrajina, priopćilo je državno izborno povjerenstvo u Bagdadu u nedjelju navečer.

Sekularni savez Irakija bivšeg premijera Alavija vodi u četiri, dok šijitski Irački nacionalni savez i glavna kurdska koalicija vode u po tri.

Rezultati su temeljeni na djelomično prebrojanim glasovima u posljednja tri dana a postotak prebrojanih glasova na biralištima u različitim pokrajinama u rasponu je od 10 do 67 posto.

Irakija koju vodi bivši premijer Alavi prema nepotpunim izbornim rezultatima je u tijesnom vodstvu ispred Kurdskog saveza na naftom bogatom sjeveru Iraka gdje se nalazi i grad Kirkuk. Iračko izborno povjerenstvo objavilo je da je Irakija dobila 123,862 glasova dok je Kurdski savez osvojio 120,664 glasova. (hina/metro-portal)

14.03.2010. 20:16:01
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh