« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
OBAVJEŠTAJCI:

Al-Kaida za tri do šest mjeseci "sigurno" napada SAD

Al-Kaida prilagođava metode kako bi se njezine urote teže otkrivale, a sudionici napada su pojedici bez terorističke pozadine

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

teroristi

,

teroristički napad

,

FBI terorizam

,

Al-Kaida

Al-Kaida će "sigurno" u idućih nekoliko mjeseci pokušati novi teroristički napad u Sjedinjenim Državama, rekli su čelnici vodećih američkih obavještajnih agencija na saslušanju u Senatu.

Iako Al-Kaida ostaje glavna sigurnosna prijetnja SAD-u, američka obavještajna zajednica također se mora posvetiti rastućoj prijetnji 'cyber-sigurnosti', zaključili su čelnici CIA-e, FBI-a i drugih obavještajnih agencija.

Na pitanje predsjednice odbora, senatorice Dianne Feinstein, koliko je vjerojatan novi pokušaj terorističkog napada na SAD u idućih tri do šest mjeseci, nacionalni obavještajni direktor Dennis Blair odgovorio je "siguran", s čime su se složili direktor CIA-e Leon Panetta i direktor FBI-a Robert Mueller.

"Najveća mi je briga što al-Kaida i njezini teroristički saveznici i suradnici mogu napasti SAD", rekao je Panetta.

Al-Kaida prilagođava metode kako bi se njezine urote teže otkrivale, okreće se od velikih napada s više sudionika, na uporabu pojedinaca koji nemaju nikakvu terorističku pozadinu, rekao je Panetta.

Istaknuo je primjer neuspjelog božićnog napada na američki zrakoplov na letu Amsterdam-Detroit, rekavši da je osumnjičeni imao američku vizu i vrlo malo kontakata s terorističkim skupinama. (hina/metro-portal)

03.02.2010. 06:54:22
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    donhuangenaro
    03.02.2010. 08:52
    zijev, opet zastrašuju ljude, a već i vrapci znaju da su upravo tajne službe te koje organiziraju i pomažu 'teroriste' kako bi stvorili 'neprijatelja' i zarađivali na vječnom konfliktu... jer, naravno, rat je vrlo profitabilan i da zavlada mir ostali bi bez posla... monstruozno :-P
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh