« Zdravlje
objavljeno prije 13 godina i 1 mjesec
POMLAĐIVANJE IGLICAMA

Akupunktura licu vraća svježinu i mladost

Naša koža ujedno je naše tajno oružje za postizanje svježeg izgleda, tvrdi stručnjak za akupunkturu lica

Akupunktura
Akupunktura (MWN)
Više o

alternativna medicina

,

ljepota

,

akupunktura

,

svježina

,

akupunktura lica

Je li provođenje 20 minuta sa 60-180 iglica po cijelom licu maltretiranje ili oblik liječenja? Guru lica, John Tsagaris, prakticira tehniku akupunkture koja licu vraća svježinu i mladolik izgled. Tsagaris tvrdi da iglice u licu stimuliraju proizvodnju kolagena i aktiviraju mišiće, a u učinkovitost su se uvjerile brojne zvijezde poput Sienne Miller.

Tradicionalna kineska medicina temelji se na ideji iskorištavanja svih resursa ljudskog tijela i usmjeravanje prirodnih procesa tako da oni jednostavno na najbolji način obavljaju svoj posao. "Akupunktura lica ubrzava protu-upalne procese i uklanja nakupljene toksine", objašnjava Tsagaris i dodaje da iglice izazivaju prirodne kemijske reakcije koje nadoknađuju gubitak volumena lica i preventivno djeluju na nastanak bora.

"Ako naporno vježbate u teretani, sljedeći dan ćete osjećati umjerenu bol u mišićima. Tijelo je dizajnirano tako da samo sebe štiti od budućih ozljeda pa će upaljeni mišići i napukla mišićna vlakna nakon nekoliko dana odmora biti snažniji nego prije. Iglice u licu tjeraju lice da započne sličan proces samo-ozdravljenja. Uništavaju stara i suha kolagena vlakna, a potiču protu-upalne procese, priljev kisika i bijelih krvnih stanica. Akupunktura na neki način rekonstruira mrežu vlakana lica i pozitivno djeluje na proizvodnju kolagena koji kožu čini zategnutom i glatkom", kaže Tsagaris.

Umetanje iglica nije sasvim bezbolno. Povezano je s blagim peckanjem, a koža odmah nakon tretmana izgleda svježije nego prije.

Piše: Romina McGuinness/ Metro World News
11.05.2011. 22:30:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    marija
    03.05.2013. 17:16
    Mnogo boli, daleko od peckanja:( Horor blagi! Posebno oko oka! Izdrzavam nekako, danas je deveti put.
    Pozdrav.
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh