« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 2 godine i 4 mjeseca
SAVJETI :)

Ako želite biti mršaviji u 2022....

Kao što dobro znamo, brzinske dijete ne funkcioniraju, pa morate napraviti dobar plan za nakon Nove godine...

Skinite te kile!
Skinite te kile! (Arhiva)
Više o

mršavljenje

,

savjeti

,

2022

Stiglo je ono doba godine kad radimo planove za sljedeću i, naravno, želimo izgledati najbolje što možemo... naravno, nakon što odemo na dijetu jer smo se napucali tijekom praznika.

Dakle, ako ste odlučili više brinuti za zdravlje i skinuti višak kilograma ovi savjeti i trikovi stručnjaka dobro će vam doći u 2022. godini.

Držite se vode - ne samo da voda ima nula kalorija nego pomaže i kod reguliranja gladi. Često kada osjećamo glad, zapravo nam tijelo poručuje da smo dehidrirani. Stoga, pijte dovoljno vode i izbjegnite nepotrebno grickanje.

Hodajte - skupite li vi svaki dan 10.000 koraka? Ako ne, krenite. Hodanje je besplatno i zdravo i odličan način gubljenja kilograma. Ako vam se čini puno, krenite hodati do posla i s posla.

Jedite svakih nekoliko sati - ako ne jedete jako dugo veća je vjerojatnost da ćete se prejesti. Stoga, dobro je jesti svaka tri do četiri sata, jer tako nećete pregladniti, a razina šećera u krvi ostat će uravnotežena.

Napravite plan - bolje odluke donosimo kada ih ne donosimo u trenu. Ako unaprijed imate plan prehrane ili treniranja, veća je vjerojatnost da ćete se držati toga.

Neka vas drže odgovornima - nađite prijatelja s kojim ćete podijeliti plan mršavljenja i koji će vas držati za riječ. Također, puno je vjerojatnije da ćete se držati plana treniranja ako trenirate s nekime jer će ta osoba očekivati da se pojavite na treningu i nećete ih htjeti razočarati, piše Eat this.

Neka vam mršavljenje bude "usput" - ako se učlanite u teretanu do koje vam treba pola sata, veća je vjerojatnost da ćete odustati jer vam se neće dati do tamo. Stoga, prilagodite si proces mršavljenja, uzmite na posao zdrave grickalice i voće, uvijek imajte uz sebe tenisice za hodanje, ako vježbate ujutro, navečer pripremite odjeću za trening tako da vam bude pri ruci kada se probudite, i na kraju grickalice držite negdje daleko od očiju.

Počnite polako - neuspjeh je vjerojatniji ako si odmah postavite velike ciljeve. Zato treba krenuti pomalo, s onime što je izvedivo i čega se možete držati.

Proteini u svakom obroku - stručnjaci se slažu da su proteini ključni nutrijenti za proces mršavljenja. Ne samo da ste zbog njih dulje siti nego i tijelo sagorijeva više kalorija dok metabolizira proteine nego masnoće i ugljikohidrate. "Najbolja stvar za kontroliranje apetita je raspoređivanje proteina na sve glavne obroke. Preporučam oko 25 grama proteina u svakom obroku", kaže nutricionistica Marissa Meshulam. Tijekom procesa mršavljenja lako je izgubiti i mišićnu masu, ne samo salo. Tu pomažu proteini, ako ih jedete dovoljno oni to sprječavaju.

28.12.2021. 15:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh