« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
SAMO SE VI IGRAJTE

Ahmadinedžad: Uskoro počenjemo obogaćivati uran

"Vrata za komunikaciju su i dalje otvorena", dodaje prvi čovjek Islamske Republike Iran

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Mahmud Ahmadinedžad

,

Teheran

,

iran uran

Iranski predsjednik Mahmud Ahmadinedžad upozorio je u nedjelju da će Iran uskoro početi samostalno obogaćivati uran ako svjetske sile "nastave igrati igre" s Islamskom Republikom.

Ahmadinedžad je rekao da je iranska Organizacija za atomsku energiju spremna početi proces 20-postotnog obogaćivanja urana.

"Rekao sam dr. Salehiju da počne s proizvodnjom 20-postotnog goriva koristeći centrifuge", rekao je Ahmadinedžad u govoru koji je prenosila državna televizija. Dr. Ali Akbar Salehi na čelu je iranske Organizacije za atomsku energiju.

Iranski predsjednik dodao je, međutim, da su "vrata za komunikaciju i dalje otvorena".

"Još smo uvijek zainteresirani za suradnju (sa zapadom) ali ako oni žele nastaviti igrati igre s iranskom nacijom onda ćemo biti spremni samostalno obogaćivati na razinu od 20 posto", rekao je Ahmadinedžad na konferenciji o laserskoj tehnologiji u Teheranu. Kazao je i da je Iran sposoban obogaćivati uran koristeći lasersku tehnologiju, ali nije ulazi u detalje, prenijele su agencije. (hina/metro-portal)

07.02.2010. 10:06:34
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    donhuangenaro
    07.02.2010. 10:44
    a u isto vrijeme izraelci i amerikanci polako pripremaju napad i šuška se na internetu da bi on trebao započeti za vrijeme olimpijskih igara koje počinju za koji dan... upravo danas su dva izraelska ratna broda prošla kroz sueski kanal, pretpostavlja se da im je odredište perzijski zaljev... da, može se reć da se igraju, jer iran nije irak i moglo bi im se obit to o glavu :-P
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh