« Zagreb
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
JAVNI PRIJEVOZ

ADAC hrvatski ZET proglasio najgorim u Europi

U kategoriijama vrijeme putovanja, presjedanje i informacije, ZET je jedini dobio najlošiju moguću ocjenu

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Zagreb.hr)
Više o

ZET

,

ADAC

,

javni prijevoz

Njemački ADAC proveo je istraživanje o javnom prijevozu u 23 europska grada i ustanovio da je ZET uvjerljivo najgori u skoro svim kategorijama, a prolaznu ocjenu dobila je samo cijena transporta.

Zamjerke ZET-u odnose se na lošu povezanost centra grada sa Zračnom lukom, nerazmjer udaljenosti autobusnih i tramvajskih stanica, kao i veliki raskorak u kvaliteti autobusa i tramvaja.

Negativne ocjene ZET je prikupio u ukupno 12 kategorija, dok je dobio duplo manje pohvala. ADAC, između ostalog, smatra da su vozila previše oblijepljena reklamama, a u pozitivnom kontekstu se ističe plaćanje karata putem mobitela.

Ukupno 75% ukupne ocjene odnosilo se na kategorije vrijeme putovanja, presjedanje i informacije, a ZET je u svima njima jedini dobio najlošiju moguću ocjenu. Preostalih 25% ocjene bilo je pozitivno, a odnosilo se na prijevozne karte

Na pitanje da komentira katastrofalan rezultat, glasnogovornik Tomislav Jurić za Indeks je rekao: "ZET-ov je prijevoz posljednjih godina u znatnoj mjeri napredovao. Konkretno 214 novih, najsuvremenijih autobusa s opremom visokih standarda i europskih normi pristiglo je u ZET-ov vozni park. Gradom svakodnevno vozi 130 novih niskopodnih tramvaja, uveo se sustav informiranja putnika, nadzora i upravljanja prometom, a u tijeku je implementacija novog sustava naplate."

19.02.2010. 11:23:46
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    mirko
    19.02.2010. 13:01
    Istina. U Zagrebu sam 6 godina, putujem na posao iz Karlovca. Ne moram baš znati svaku četvrt. Ako piše krajnju odrednicu, npr Borongaj, a ne i stanice kuda sve prolazi, kako da uđem u taj tramvaj? Ili, recimo, hoću na autobusni, ne gledam ni u koji sam tramvaj ušao, iznutra ne vidim broja, samo čujem zvučnik, slijedeća stanica ta i ta, a ta mi je obavijest korisna ako sam ju saznao stanicu prije. Ukratko, kao u Japanu! U tramvaju se snalazi samo onaj tko stalno ide istom linijom, ili živi sto godina u Zagrebu.
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh