« Zagreb
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
ZERO POVERTY

Bandić potpisao Caritasovu peticiju "Nula siromaštva"

Peticiju organiziraju Caritasi Europe čija je osnovna ideja da se sve europske vlade potaknu na suočavanje s uzrocima siromaštva

(Goran Mehkek/Cropix)
Više o

Milan Bandić

,

peticija

,

Caritas

,

Dan socijalne pravde

,

Nula siromaštva

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić potpisao je danas peticiju "Nula siromaštva" koju, u povodu obilježavanja 20. veljače "Svjetskog dana socijalne pravde", organiziraju Caritasi Europe.

Hrvatski Caritas se, uz nacionalne Caritase iz 25 europskih zemalja, uključio u kampanju Caritasa Europe "Nula siromaštva" (Zero poverty) kojom se tijekom ove godine, koja je proglašena Europskom godinom borbe protiv siromaštva i socijalne isključenosti, osmišljavaju brojni projekti.

Osnovna ideja Caritasa Europe je da se, kako je rečeno, potaknu sve europske vlade na suočavanje s uzrocima siromaštva.

Hrvatski Caritas je još u siječnju pozvao hrvatsku javnost, a posebice one koji sudjeluju u donošenju odluka, da potpisivanjem Peticije doprinesu prikupljanju milijun potpisa kako bi je predstavio relevantnim europskim institucijama.

Bandić je upozorio da kako siromaštvo postoji i u najmodernijim i najdemokratskijim europskim zemljama, te izrazio uvjerenje da će potpisi na peticiji potaknuti Europski parlament da pokrene raspravu na tu temu.

Pozivajući sve građane na kompleksnije poimanje siromaštva, predsjednik Hrvatskog Caritasa Josip Mrzljak rekao je da će preuzimajući odgovornost za siromašne sugrađane, kao i sve one koje se iz društva isključuju, građani i građanke Hrvatske postati dijelom velike zajednice građana Europe koji svoje sposobnosti, vrijeme i energiju stavljaju u službu dobra.

Ravnatelj Hrvatskog Caritasa Ivan Milovčić rekao je kako vjeruje da će se nizom aktivnosti u 2010. godini, u suradnji s gradom Zagrebom kao predvodnikom modernih socijalnih ideja, mijenjati "lice" siromaštva u Zagrebu i Hrvatskoj. (hina/metro-portal)

19.02.2010. 15:54:22
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    donhuangenaro
    19.02.2010. 16:24
    citirao bi ovdje Džorža Buša: 'to je samo prokleti komad papira' :-P
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh