« Spektakli
objavljeno prije 15 godina i 9 mjeseci

Abramovič gradi blindiranu jahtu

Najveća privatna jahta trebala bi biti zaštita od morskih pirata

Daria Zhukova Romana prati na utakmicama
Daria Zhukova Romana prati na utakmicama (Getty Images)
Više o

Roman Abramovič

,

blindirana jahta

,

najskuplja jahta

,

Daria Zhukova

Ruski tajkun koji je postao poznat po svojim afinitetima prema nogometu, ali i mlađahnim ljepoticama, boji se za svoju sigurnost pa je na novoj jahti koja se za njega gradi u Njemačkoj odlučio staviti bezbrojne sigurnosne sustave.

Ruski milijarder Roman Abramovič zbog sigurnosti je naručio blindiranu mega jahtu s detektorima za nosače raketa i posebnim radarskim sustavom koji otkriva rano približavanje potencijalnih piratskih ili terorističkih brodova.

Njegova nova igračka trebala bi biti 167 metara dugačka i kao takva je najveća ikada konstruirana za privatne svrhe, a procjenjuje se da će Abramovič za nju izdvojiti 300 milijuna dolara.

To bi trebala biti njegova četvrta jahta, ali niti jedna do sada nije imala sustave zaštite.  Koga se 41-godišnji milijarder boji kada je dao izgraditi najsigurnije plovilo na svijetu u brodogradilište u kojem su se gradili ratni brodovi Otta Von Bismarcka? 

Roman Abramovič i njegova 26-godišnja djevojka Daria Zhukova dosta vremena provode krstareći, a u zadnje je vrijeme mnogo piratskih napada u istočnim vodama. Zato će njihova nova jahta imati blindirane prozore, dva helikoptera te posadu od sedamdeset članova uključujući i specijalce.

Dok ih čuvaju blindirana stakla i specijalci Roman i Daria mogu uživati u svom luksuzu kojim jahta obiluje jer tko kaže da istovremeno ne može biti sigurno i ugodno. U 24 luksuzne kabine, noćnom klubu, bazenu i kino dvorani moći će uživati kada požele. (metro-portal)

07.10.2008. 10:28:14
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh