Metro-portal.hr

objavljeno 07.10.2008. 10:28:14

Abramovič gradi blindiranu jahtu

Najveća privatna jahta trebala bi biti zaštita od morskih pirata

Daria Zhukova Romana prati na utakmicama
Daria Zhukova Romana prati na utakmicama (Getty Images)

Ruski tajkun koji je postao poznat po svojim afinitetima prema nogometu, ali i mlađahnim ljepoticama, boji se za svoju sigurnost pa je na novoj jahti koja se za njega gradi u Njemačkoj odlučio staviti bezbrojne sigurnosne sustave.

Ruski milijarder Roman Abramovič zbog sigurnosti je naručio blindiranu mega jahtu s detektorima za nosače raketa i posebnim radarskim sustavom koji otkriva rano približavanje potencijalnih piratskih ili terorističkih brodova.

Njegova nova igračka trebala bi biti 167 metara dugačka i kao takva je najveća ikada konstruirana za privatne svrhe, a procjenjuje se da će Abramovič za nju izdvojiti 300 milijuna dolara.

To bi trebala biti njegova četvrta jahta, ali niti jedna do sada nije imala sustave zaštite.  Koga se 41-godišnji milijarder boji kada je dao izgraditi najsigurnije plovilo na svijetu u brodogradilište u kojem su se gradili ratni brodovi Otta Von Bismarcka? 

Roman Abramovič i njegova 26-godišnja djevojka Daria Zhukova dosta vremena provode krstareći, a u zadnje je vrijeme mnogo piratskih napada u istočnim vodama. Zato će njihova nova jahta imati blindirane prozore, dva helikoptera te posadu od sedamdeset članova uključujući i specijalce.

Dok ih čuvaju blindirana stakla i specijalci Roman i Daria mogu uživati u svom luksuzu kojim jahta obiluje jer tko kaže da istovremeno ne može biti sigurno i ugodno. U 24 luksuzne kabine, noćnom klubu, bazenu i kino dvorani moći će uživati kada požele. (metro-portal)

07.10.2008. 10:28:14
http://metro-portal.hr/abramovic-gradi-blindiranu-jahtu/12281/