« Spektakli
objavljeno prije 14 godina

Salma Hayek za UNICEF

Zvijezda hollywoodskih filmova posvetila se borbi protiv tetanusa

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

UNICEF

,

Salma Hayek

,

tetanus

Sve veći broj majki i beba širom svijeta umire ili ostaje trajno invalidan od tetanusa zbog nehigijenskh uvjeta pri porodu, što postaje jedan od važnijih problema zdravstva zemalja trećeg svijeta. UNICEF se udružio s poznatim proizvođačem pelena Pampersom kako bi pravovremenim cijepljenjem spriječio zarazu.

No, za takvu akciju širokih razmjera uvijek je dobrodošla neka hollywoodska zvijezda koja će privući pažnju šire javnosti na problem. U ovom slučaju to je Salma Hayek, jedna od Tarantinovih muza i zvijezda mnogih blockbustera.

Salma Hayek postala je glasnogovornica projekta, a jedan od prvih posjeta Africi odveo ju je u Sierra Leone, gdje se srela s žrtvama tetanusa. „Jedna od dirljivih stvari koje sam doživjela susreti su s 15-godišnjim djevojčicama koje su se odlučile cijepiti protiv tetanusa kako bi se osigurale da one i njihove bebe ostanu zdrave", izjavila je kasnije.

Program UNICEF-a i Pampersa ima za cilj podijeliti 50 milijuna doza cjepiva protiv tetanusa širom svijeta. (metro portal)

05.10.2008. 08:54:12
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh