« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 11 mjeseci
JUŽNA KOREJA

9 poginulih u tajfunu na Korejskom poluotoku

Isti je tajfun prošli tjedan pogodio Vijetnam i Filipine ostavivši iza sebe više od 30 mrtvih

Fotografija vijesti
Više o

tajfun

,

poplave

Tajfun koji je poharao južni dio Korejskog poluotoka izazvao je velike poplave u kojima je živote izgubilo devet ljudi, priopćeno je od strane korejskog dužnosnika za izvanredna stanja, a prenosi Hina. Tajfun se nastavio kretati prema Sjevernoj Koreji koja radi sve kako bi se pripremila na olujnu kišu i velike valove.

Lee Gon-hee iz Centra za nesreće i sigurnosni nadzor u Seulu rekao je kako je još troje ljudi nestalo nakon što je tajfun pogodio zapadnu obalu Južne Koreje tijekom weekenda. Tajfun Meari, što je korejska riječ za jeku, trebao se sručiti na Sjevernu Koreju u ponedjeljak rano ujutro.

Sjevernokorejska državna novinska agencija KCNA upozorila je stanovnike obalnog područja provincija Južni Hamgyong i Kangwon da se pripreme na "plimne valove".

Desetine tuzemnih letova otkazano je u Južnoj Koreji u nedjelju a brodovima je naloženo da ostanu u lukama. Vlasti kažu kako međunarodni letovi nisu bili pogođeni.

Povijesni most Chilgok u Sjevernom Gyeongsangu, izgrađen u počast vojnicima poginulim u Korejskom ratu 1950-1953., djelomično se srušio tijekom weekenda nakon što se izlila rijeka Nakdong.

Isti tajfun je pogodio prošloga tjedna Filipine i Vijetnam ostavivši iza sebe 30 mrtvih ili nestalih ljudi.

27.06.2011. 08:55:06
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh