« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci
GODIŠNJICA TRAGEDIJE

9/11 - devet godina poslije

Što se zapravo dogodilo i koja verzija je točna i dalje predstavlja misteriju

9/11 WTC
9/11 WTC (Wikipedia)
Više o

9/11

,

WTC

Famozni 9/11 vjerojatno je jedini dan u američkoj povijesti koji može konkurirati danu kada je ubijen J.F. Kennedy. Kao što se svi stariji sjećaju gdje su bili i što su radili kada su čuli vijest o ubojstvu predsjednika, tako mlađe generacije točno znaju kako su doznali informaciju o avionima koji udaraju u newyorške Twinse, simbol grada i Amerike.

Što se tiče potpisnika ovih redaka, upravo sam pokupio dijete iz vrtića, upalio auto i čuo Zrinku na Stojedinici kako zbunjeno govori u eter: "Ljudi, ako ne znate, u New Yorku se avion zaletio u neboder WTC-a ....", valjda prvi puta ostavši bez teksta u svojoj radijskoj karijeri.

Ostatak znamo svi .. CNN na licu mjesta, drugi avion uleće u drugi toranj, dim, vatra, panika na ulicama New Yorka, rušenje zgrada, ogromni oblak dima koji je potpuno prekrio Manhattan.

Surfajući webom uz upaljen satelit, nakon sat vremena naletio sam na intervju s nekim od vodećih političkih analitičara koji je ispalio - država će za ovo optužiti Osamu bin Ladena. Naravno, nije prošlo puno više od sata kada je prvi put puštena ta informacija na CNN, da bi se poput požara raširila svjetskim medijima.

Svijet je dobio novog arhi-neprijatelja, sina saudijskog bogataša, borca za islam, jednog od vođa pobune afganistanskih talibana protiv ruske okupacije, američkog agenta koji je svaki tjedan dobivao novu pošiljku stingera za rušenje ruskih helikoptera. Najveći saveznik protiv najvećeg neprijatelja postao je državni neprijatelj br. 1, opakiji i od samog Johna Dillingera koji je prvi ponio tu laskavu titulu.

Prošlo je devet godina, a svijet i dalje zbunjeno gleda u Ground Zero i pita se tko je zapravo ubio te tri tisuće ljudi, zbog čega su ginuli "newyork's finest" - policajci i vatrogasci koji su se probijali kroz vatrenu stihiju u buktećim neboderima i spašavali ljude.

>> 9/11 - zavjera ili istina?

Količina gluposti izgovorena i napisana od strane američke Vlade i komisije za ispitivanje uzroka i posljedica "napada" teško je ponovljiva i bila bi smiješna da nema žrtava čije obitelji se pokušavaju uvjeriti da neki čovjek s turbanom, skriven u spletu neprohodnih afganistanskih planina ima moć razvaliti centar svjetske moći.

S druge strane, ako zanemarimo klasične teorije zavjere (što ne bismo trebali, ali samo popis najvažnijih linkova uzeo bi nekoliko stranica ...), ozbiljni stručnjaci pobili su apsolutno svaku točku zaključaka Komisije, dokazavši da su zgrade srušene eksplozivom, a ostalo također ne treba nabrajati, dovoljno je proguglati ili prosurfati po našem portalu. 

>> 9/11 - legenda, mit ili jednostavno tragedija

Ono što je jedino važno je da su neki idioti, jer pristojnijeg izraza nema, odlučiti pobiti par tisuća ljudi na okrutan i spektakularan način kako bi utjerali ostatku svijeta strah u kosti i proveli svoje mračne planove za dominacijom.

Treba se prisjetiti nevinih žrtava, odati im počast i pokušati napraviti sve kako bi svijet postao mjesto na kojem takvi "ljudi" jednostavno ne mogu vladati, i natjerati ih da se pridruže svom učeniku bin Ladenu u ledenim pećinama Tora-Tore na milost i nemilost domaćih strvinara. Pravda tako ne bi bila zadovoljena, ali bi svijet bio puno ugodniji za život.

Piše: Metronom
11.09.2010. 05:21:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Akcijski filmovi
    28.01.2011. 02:56
    Film o danu kojeg svijet nikada neće zaboraviti.
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh