« Žene
objavljeno prije 6 godina i 9 mjeseci
POČNITE DANAS

8 savjeta za lijepu guzu

Dovedite guzu u formu, počnite danas svakodnevnim usputnim vježbama, isplati se

Kako do pozadine za kojom će se svi okretati
Kako do pozadine za kojom će se svi okretati (Shutterstock)
Više o

spot guza

,

guza

,

stražnjica

,

vježbe

Guze će s prvim danima proljeća ponovno osvanuti iza zimskih kaputa, a mnogim djevojkama pomisao na haljinice i badiće već sada zadaje glavobolju. Je li vaša guza spremna za to? Dovedite stražnjicu u formu uz nekoliko praktičnih savjeta:

1. Stepenice
Od danas hodajte stepenicama svaki put kad vam se ukaže prilika. Izbjegavajte liftove i pokretne stepenice. U svakodnevnom životu ne postoji bolji trening za guzu od stepenica.

2. Zatezanje mišića
Zategnite i ponovno otpustite mišiće stražnjice za vrijeme sjedenja, kuhanja, stajanja u redu.... Mišiće zategnite 10-20 sekundi, opustite pa ponovno zategnite. Najmanje deset puta.

3. Čučnjevi
Odvojite pet minuta na dan za čučnjeve. Stanite upravno, polako savinite koljena te se ponovno ustanite. Udahnite na putu prema dolje, izdahnite na povratku.

4. Širenje koljena
Ovu vježbu možete raditi i na poslu. Sjednite i položite ruke na vanjske dijelove koljena. Zatim rukama gurajte jedno koljeno prema drugom, dok istovremeno nogama stvarate otpor kako ne bi došlo do dodira koljena. Pritisak zadržite oko pet sekundi, potom se opustite. Vježbu u jednom ciklusu ponovite barem pet puta.

5. Trčanje
Odličan trening, ne samo za stražnjicu nego i ostale dijelove tijela. Topi masne naslage i vraća vas u formu. Proljeće je idealno za trčanje - kako početi? 

6. Bicikl
Vožnja bicikla manje opterećuje zglobove od trčanja. Uz malo koncentracije snagu možete crpiti upravo s područja bedra i stražnjice.

7. Hodanje na prstima
Još jedna praktična vježba koja ne iziskuje puno vremena. Hodajte na nožnim prstima 30-tak sekundi, potom se spustite, kratko odmorite i ponovite deset puta.

8. Vježba s jastukom
Navečer pred TV-om stavite jastuk između koljena te ga počnite snažno stiskati. Mišići nogu pritom moraju biti zategnuti. Pokušajte zadržati položaj što duže.

20.01.2013. 10:55:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh