« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 7 godina i 6 mjeseci
ZAPAMTITE :)

7 znakova koje vam tijelo šalje, a trebate ih poslušati

Naše tijelo savršen je mehanizam koji vrlo dobro zna što mu nedostaje, pa evo na koji nam način javlja da nekih stvari nema u dovoljnim količinama

Tijelo će vam samo reći što nedostaje
Tijelo će vam samo reći što nedostaje (Shutterstock)
Više o

zdravlje

,

tijelo

,

znakovi

Ljudsko tijelo je toliko kompleksan stroj da i dalje nismo sigurni što neki dijelovi sve mogu napraviti, no znamo jednu stvar - kad mu nešto nedostaje, poslat će vam vrlo jasne signale.

No, ipak ih treba znati protumačiti, pa evo 7 znakova koje ne smijete ignorirati:

Krvarenje desni - jasan znak nedostatka vitamina C, nadoknadite ga češnjakom, povrćem tipa brokule i paprike i voćem, naročito bobičastim i agrumima.

Lomljiva kosa i nokti - nedostatak kalcija i vitamina B, nadoknadit ćete ga cjelovitim žitaricama, krumpirom, mlijekom, mahunarkama i pšeničnim klicama. 

Prevelika želja za hranom iz mora  - nedostaje vam joda, a ako vas razdire želja za kiselim, problemi su u jetri i žuči, pa navalite na limun i brusnice.

Prevelika želja za sirovom hranom - imate gastritis ili probleme s jetrom, jer upravo sirova hrana ublažava grčeve i umiruje želudac.

Prevelika želja za slanim - ukazuje na upalu ili infekciju u tijelu, posebno u slučaju da se radi o upali urogenitalnog trakta.    

Prevelika želja za slatkim  - pokazuje da vam tijelo treba više glukoze (energije) zbog iscrpljenosti živčanog sustava. U takvim slučajevima slobodno uzmite žlicu domaćeg meda ili par kockica tamne čokolade. 

Problemi sa spavanjem, razdražljivost, grčevi u nogama - ovi problemi ukazuju na manjak kalija i magnezija u organizmu, što se može lako nadoknaditi ukoliko u svoju prehranu uvrstite više sljedećih namirnica - bademi, blitva, cikla, kelj, marelice, sjemenke lana i suncokreta te špinat.

25.11.2016. 11:02:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh