« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 4 godine i 2 mjeseca
POSLUŠAJTE

7 sjajnih savjeta za bolji život

Njezin videozapis na TED Talku jedan je od najgledanijih u povijesti. Baš zato je jako dobro čuti i pročitati što ova pametna žena ima za reći

Brene Brown
Brene Brown (Screenshot)
Više o

savjeti

,

Brene Brown

Brene Brown je istraživačica, govornica i znanstvenica. Kao istraživačica na Sveučilištu u Houstonu, posljednjih 16 godina proučava ranjivost, empatiju, sram i hrabrost. 

Njezin videozapis na TED Talku jedan je od najgledanijih u povijesti. Baš zato je jako dobro čuti i pročitati što ova pametna žena ima za reći, pa pročitajte njezinih sedam savjeta za život. 

Autentičnost je izbor - autentičnost je praksa. Ne probudite se kao autentična osoba. Morate svakodnevno izlaziti i reći sebi da ste autentični.

Empatija je protuotrov sramoti - ako sram stavite u petrijevu posudu, za rast mu treba tajnost, tišina i sud. Ako stavite istu količinu srama u petrijevu posudu i  napunite ju empatijom, ona neće preživjeti. Ranjivost je naš put prema drugoj osobi.

Imajte hrabrosti biti ranjivi - imajte hrabrosti biti nesavršeni, vježbajte suosjećanje tako da ste dobri prema sebi i budite povezani dopuštajući sebi da budete ono što želite, i u potpunosti prigrlite ranjivost.

Nemojte dopustiti da vas strah zaustavi - ne radi se o pobjedi ili gubitku, nego o pokazivanju i viđenosti. Ako ćete nešto uraditi, sigurno će biti negativnih stvari. Ako je hrabrost vrijednost koja vam je važna, onda je to posljedica. Ako niste u areni gdje vas tuku, onda povratna informacija nije važna.

Pouzdanost je konzistentnost - učinite ono što rekli da ćete učiniti iznova i iznova. Ako ste pouzdani samo jednom, nećete dobiti povjerenje drugih

Povjerenje se gradi - povjerenje se zaslužuje malim trenucima, a na isti način možete izgubiti povjerenje.

Suočite se sa sobom - kad se nešto teško dogodi, prvo što naš mozak čini je da  pokušava to shvatiti. Onog trenutka kada se to dogodi, u našim glavama se stvara priča. Budite znatiželjni u vezi s tim emocijam i shvatite što se događa. Jednom kada intervenirate u emociju, možete ju prevladati.

08.02.2020. 15:45:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh