« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 7 mjeseci i 25 dana
EHHH...

3 potencijalna problema s orašastim plodovima

Problem s prekomjernom konzumacijom orašastih plodova mogu biti neki zdravstveni rizici, a u nastavku pročitajte koja su 3 najgora od njih

Može biti svega...
Može biti svega... (Arhiva)
Više o

problemi

,

orašasti plodovi

Orašasti plodovi nevjerojatno su zdravi, to znamo svi, kao i da ih se povezuje s poboljšanjem zdravlja vašeg srca, borbom protiv raka, smanjenja rizika od pojave Alzheimerove bolesti, pa čak i gubitkom neželjenih kilograma.

Stoga su orašasti plodovi ukusna grickalica koju slobodno jedete bez grižnje savjesti. No koliko često to radite?

Iako su poznati kao zdrava namirnica, orašasti plodovi također imaju (zasluženu) reputaciju kao hrana koju ne možete prestati jesti, zbog čega se malo tko od nas drži preporučenih dnevnih količina.

Problem s prekomjernom konzumacijom orašastih plodova mogu biti neki zdravstveni rizici, a u nastavku pročitajte koja su 3 najgora od njih.

Brzo ćete dobiti na težini - postoji jako puno istraživanja koja govore kako vam orašasti plodovi mogu pomoći u gubitku neželjenih kilograma. Međutim, treba obratiti pažnju na sljedeću činjenicu - ovi rezultati vrijede samo ako ih jedete u umjerenim količinama. Prekoračite li preporučene dnevne količine dogodit će se upravo suprotno i zapravo ćete dobiti na težini.

Problemi s probavom - ako se ikada osjećate naduto nakon konzumacije orašastih plodova, niste jedini. Nadutost je česta "nuspojava" zahvaljujući fitatima i taninima, sastojcima zbog koji su orašasti plodovi teže probavljivi. Kao da to nije dovoljno loše, pretjerana konzumacija masti (kojom obiluju orašasti plodovi) u kratkom vremenskom periodu može dovesti i do proljeva.

Rizik od trovanja selenom - opadanje kose, lomljivi nokti, neugodan zadah, bol u mišićima i zglobovima - sve su to simptomi trovanja selenom, rijetkog ali vrlo ozbiljnog stanja koje se može pojaviti ako konzumirate previše brazilskih oraščića (s ostalim orašastim plodovima ste sigurni). Brazilski oraščići toliko su bogati selenom da stručnjaci preporučuju da ne jedete više od nekoliko oraščića dnevno, i to svega nekoliko puta tjedno

08.02.2020. 18:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh