« Život
objavljeno prije 7 godina i 5 mjeseci
ZAPAMTITE :)

6 stvari koje se ne rade na Facebooku

Facebook je zahtjevno mjesto gdje se nesmiljeno voli i mrzi, traže se i daju lajkovi i pokušava se biti bolji nego što zapravo jeste ... no ovo treba definitivno izbjegavati

Za ove stvari nema lajkova
Za ove stvari nema lajkova (Arhiva)
Više o

Facebook

,

savjeti

,

popularnost

,

lajkovi

Facebook je mjesto na kojem većina korisnika želi svojim aktivnostima ostaviti dobar dojam i privući simpatije drugih korisnika. No, na tom putu često se griješi.

U nastavku je šest stvari koje treba izbjegavati, ako ne želite izgubiti Facebook prijatelje.

Dijeljenje previše fotografija - istraživanje je pokazalo da postavljanje velikog broja fotografija na Facebook profilu može negativno utjecati na odnose u stvarnom životu. "To je zato jer ljudi, koji nisu bliža rodbina i prijatelji, ne prihvaćaju najbolje osobe koje imaju potrebu stalno dijeliti svoje fotografije", kaže autor studije dr. David Houghton iz Birmingham Business Schoola. 

Iznošenje intimnih detalja - iznositi pojedinosti iz bivše veze ili ljubavne afere nije nimalo poželjno, upozoravaju psiholozi. Treba znati odvagnuti što je previše osobno i što nije za širi krug ljudi. Jedna studija koju je vodila Susan Sprecher s američkog Sveučilišta Illinois sugerira da je, kada je u pitanju dijeljenje pojedinosti iz života, prihvatljivo iznositi detalje o svojim hobijima ili draga sjećanja iz djetinjstva. Takve crtice iz života ostavit će dojam da je korsinik topla i simpatična osoba.

Objavljivanje čudnih profilnih fotografija - izbjegavajte objavljivati fotografije kakve se traže za osobne dokumente - jer takva profilna fotografija nije nimalo atraktivna.

Previše ili premalo Facebook prijatelja - studija je pokazala da je idealan broj Facebook prijatelja 300. Ispitanici koji su sudjelovali u studiji najniže ocjene su dali vlasnicima Facebook profila koji su imali stotinjak prijatelja, a gotovo jednaku lošu ocjenu dobili su i oni koji su imali više od 300 prijatelja. Zašto nije dobro imati ni previše prijatelja? Autori studije iznijeli su sumnju kako korisnik s brojnim prijateljima na aktivnosti na Facebooku može biti usredočen više iz očaja nego iz popularnosti.

Skrivanje emocija - istraživanja pokazuju da oni koji na Facebooku skrivaju emocije osvajaju puno manje simpatija od onih koji se ne libe to učiniti.

Tražiti nekoga da vam otkrije ono o čemu se vi ne želite izjasniti - nikad ne tražite od nekoga da vam kaže ono što vi ne želite podijeliti s drugima. Studija Susan Sprecher ističe da bliskost mora biti uzajamna.

31.12.2016. 11:17:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh