Metro-portal.hr

objavljeno 31.12.2016. 11:17:00
ZAPAMTITE :)

6 stvari koje se ne rade na Facebooku

Facebook je zahtjevno mjesto gdje se nesmiljeno voli i mrzi, traže se i daju lajkovi i pokušava se biti bolji nego što zapravo jeste ... no ovo treba definitivno izbjegavati

Za ove stvari nema lajkova
Za ove stvari nema lajkova (Arhiva)

Facebook je mjesto na kojem većina korisnika želi svojim aktivnostima ostaviti dobar dojam i privući simpatije drugih korisnika. No, na tom putu često se griješi.

U nastavku je šest stvari koje treba izbjegavati, ako ne želite izgubiti Facebook prijatelje.

Dijeljenje previše fotografija - istraživanje je pokazalo da postavljanje velikog broja fotografija na Facebook profilu može negativno utjecati na odnose u stvarnom životu. "To je zato jer ljudi, koji nisu bliža rodbina i prijatelji, ne prihvaćaju najbolje osobe koje imaju potrebu stalno dijeliti svoje fotografije", kaže autor studije dr. David Houghton iz Birmingham Business Schoola. 

Iznošenje intimnih detalja - iznositi pojedinosti iz bivše veze ili ljubavne afere nije nimalo poželjno, upozoravaju psiholozi. Treba znati odvagnuti što je previše osobno i što nije za širi krug ljudi. Jedna studija koju je vodila Susan Sprecher s američkog Sveučilišta Illinois sugerira da je, kada je u pitanju dijeljenje pojedinosti iz života, prihvatljivo iznositi detalje o svojim hobijima ili draga sjećanja iz djetinjstva. Takve crtice iz života ostavit će dojam da je korsinik topla i simpatična osoba.

Objavljivanje čudnih profilnih fotografija - izbjegavajte objavljivati fotografije kakve se traže za osobne dokumente - jer takva profilna fotografija nije nimalo atraktivna.

Previše ili premalo Facebook prijatelja - studija je pokazala da je idealan broj Facebook prijatelja 300. Ispitanici koji su sudjelovali u studiji najniže ocjene su dali vlasnicima Facebook profila koji su imali stotinjak prijatelja, a gotovo jednaku lošu ocjenu dobili su i oni koji su imali više od 300 prijatelja. Zašto nije dobro imati ni previše prijatelja? Autori studije iznijeli su sumnju kako korisnik s brojnim prijateljima na aktivnosti na Facebooku može biti usredočen više iz očaja nego iz popularnosti.

Skrivanje emocija - istraživanja pokazuju da oni koji na Facebooku skrivaju emocije osvajaju puno manje simpatija od onih koji se ne libe to učiniti.

Tražiti nekoga da vam otkrije ono o čemu se vi ne želite izjasniti - nikad ne tražite od nekoga da vam kaže ono što vi ne želite podijeliti s drugima. Studija Susan Sprecher ističe da bliskost mora biti uzajamna.

31.12.2016. 11:17:00
http://metro-portal.hr/6-stvari-koje-se-ne-rade-na-facebooku/102240/