« Život
objavljeno prije 12 godina i 11 mjeseci
ZADAH, ZNOJ, PLINOVI

6 neobičnih razloga zašto smrdimo

Držite se osnovnih higijenskih pravila ali se ne možete riješiti smrada? Ovo su mogući razlozi

(Shutterstock)
Više o

loš zadah

,

znoj

,

smrad

,

ugodni mirisi

,

znojenje ispod pazuha

Okupali ste se, namirisali i oprali zube a svejedno oko sebe širite neugodne mirise? Postoje pomalo neočekivana objašnjenja zašto smrdimo, iako se držimo osnovnih higijenskih pravila:

1. Brisanje nakon tuširanja
Vlaga između pojedinih dijelova tijela i kože može dovesti do neugodnih mirisa i stvaranja bakterija pa je nakon tuširanja tijelo važno dobro obrisati ručnikom - pogotovo područja ispod grudi, između nožnih prstiju i pazuha.

2. Začini i vlakna
Curry, češnjak i drugi aromatični začini nisu odgovorni samo za loš zadah. Sadrže tvari poput etil metil sulfata koje na prirodan način ulaze u krvotok i iz tijela isparavaju po nekoliko sati nakon konzumacije. Do neugodnih plinova dolazi i zbog prehrane koja sadrži previše vlakana.

3. Pranje zubi
Ako prilikom pranja zubi zaboravimo na jezik, dah nam neće biti u potpunosti svjež. Bakterije na jeziku se najučinkovitije mogu ukloniti mekom četkicom.

5. Hrkanje
Spavanje s otvorenim ustima isušuje usnu šupljinu i pogoduje širenju bakterija. Posljedica je iznimno loš jutarnji zadah. >>Hrkanje - kućna i kupovna rješenja 

6. Prebrza konzumacija hrane
Prebrzo žvakanje i konzumiranje hrane usput, s nogu, pojačava podrigivanje i ispuštanje neugodnih mirisa. Praktičan savjet za usporavanje je ispuštanje vilice iz ruku za vrijeme žvakanja.

07.06.2011. 07:12:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh