« Život
objavljeno prije 7 godina i 1 mjesec
SAVJETI

55 trikova za uspješniji i produktivniji poslovni život

Iznimno uspješni ljudi u dnevnim rješavanjima zadataka i organiziranju vlastitih života za rezultat imaju uspješnost i poziciju na poslovnom planu

Kako biti izuzetno uspješan!
Kako biti izuzetno uspješan! (FreeDigitalPhotos)
Više o

savjeti

,

uspjeh

,

uspješnost

Što Mark Zuckerberg, Arianna Huffington, Jerry Seinfeld i Arnold Schwarzenegger imaju zajedničkog? Naime, oni su iznimno uspješni u dnevnim rješavanjima zadataka i organiziranju vlastitih života što je rezultiralo uspješnošću i pozicijom na poslovnom planu na kojoj jesu.

Ovo su njihovi savjeti kako da si pospješite produktivnost i samim time poslovni, ali i privatni život.

Motivacija

Imajte čistu sliku kuda idete

Identificirajte ove tri stvari:

  • dnevna mantra
  • kratkoročni ciljevi
  • dugoročni ciljevi

Vizualizirajte svoj san kao nešto postignuto

Prije nego krenete na spavanje, legnite, zatvorite oči i vizualizirajte svoj cilj kao gotovim. Primjerice, ako vam je cilj sakupiti 250 000 kuna, svake večeri vizualizirajte tih 250 000 kuna novčanica u ruci. Osjetite miris novca.

Isprintajte poster ili postavite wallpaper

Isprintajte ciljeve u obliku postera i stavite na zid. Stavite si sliku vašeg cilja na ekran računala kao pozadinu. Neka vam uvijek i svugdje bude cilj pred očima.

Nema savršenog trenutka; osim sadašnjeg

Ne čekajte savršeni trenutak za neki zadatak, za neki korak. Savršeni trenutak je upravo sada. Učinite prvi korak upravo sada, ne čekajte završetak članka.

Učinite jedan korak

Kad god se izgubite, zapnete ili odugovlačite učinite prvi korak. Nakon prvog koraka učinite i drugi korak. Nastavite se kretati dok ne uđete u ritam.

Nagradite svoj uspjeh dodatnom energijom

Nakon nekog uspjeha nemojte se nagraditi sladoledom ili slasnom toplom čokoladom jer to će vam samo oduzeti energije. Počastite se sushijem, novim patikama za trčanje, masažom, nečime što će eliminirati stres i napuniti vas dodatnom energijom za dalje.

Svih 55 trikova pročitajte na portalu Gentleman.hr

13.04.2017. 15:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh